Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii de familie din județul Tulcea se pregătesc de protest

ro

17 Jan, 2024 15:28 664 Marime text
Foto: PixabayColegiul Medicilor din Tulcea a decis să înceapă procedurile pentru organizarea unui protest, în semn de nemulţumire faţă de reducerea cu circa 30% a veniturilor medicilor de familie, potrivit contractului cadru pus în dezbatere publică de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Preşedintele Colegiului Medicilor Tulcea, Emilia Stamate, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în timpul şedinţei organizate miercuri s-a decis ca protestul să aibă loc marţi, 23 ianuarie, dacă negocierile care vor avea loc joi la Guvern vor eşua.

"Am decis să aşteptăm rezultatele negocierilor care vor avea loc mâine (joi, n.red.) la CNAS cu reprezentanţii Colegiului medicilor din România, ai organizaţiilor patronale. Dacă conflictul se dezamorsează, ne vom vedea de activitate în continuare. Dacă nu se iau măsurile necesare pentru a intra în normalitate, atunci am hotărât ca marţi, 23 ianuarie, să organizăm un miting în faţa Prefecturii", a menţionat preşedintele Emilia Stamate.


Vicepreşedintele Colegiului Medicilor Tulcea, Mihai Tatu, a atras atenţia asupra faptului că niciunul din angajaţii CNAS nu va avea în acest an salariul redus cu 30%.

"Se face discriminare salarială. Medicul trebuie să plătească toate facilităţile către stat, la cota actuală impusă. Poate şi impozitul a scăzut cu 30% şi nu ştiu eu. Poate ne primesc în magazine ca medici şi plătim cu 30% mai puţin. S-a plătit regularizare pentru medicii de familie, dar nu se plăteşte regularizare medicilor specialişti. De ce? Numai pentru a-i ridica pe unii împotriva altora şi să fie scandal? Cel puţin 40-50% din medici sunt bătrâni. Ei oricând pot renunţa şi îşi vor vedea de pensie. Cine va asigura asistenţa medicală? Nu am spus să fie crescut preţul, dar să-l lase cum era!", a afirmat vicepreşedintele Mihai Tatu.


În momentul de faţă, în judeţul Tulcea sunt 77 de medici de familie, dintr-un necesar de 133.

Potrivit Contractului cadru pentru acest an supus dezbaterii publice de CNAS, sporul pentru condiţii deosebite acordat medicilor care lucrează în Delta Dunării nu se va mai plăti. 

 AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii