Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE transmite condoleanțe familiei lui Elie Wiesel

ro

03 Jul, 2016 12:59 1638 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe a aflat cu tristețe despre decesul laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel și transmite un mesaj de condoleanțe familiei acestuia.

“Elie Wiesel va rămâne în amintirea întregii lumi pentru îndemnurile puternice pe care le-a transmis viitoarelor generații de a depune toate eforturile pentru a nu uita tragedia Holocaustului și, mai ales, pentru a acționa în solidaritate pentru ca o asemenea tragedie să nu mai fie posibilă niciodată”, transmite MAE.

Elie Wiesel s-a născut în 1928 în România și a supraviețuit terorii de la Auschwitz. Ca urmare a tragediei care i-a marcat anii adolescenței, Elie Wiesel a devenit una dintre personalitățile-cheie la nivel mondial care au luptat constant pentru păstrarea memoriei Holocaustului și a impactului pe care această dramă a avut-o asupra umanității. În 1986 eforturile sale de combatere a violenței și a uitării Holocaustului au fost recunoscute prin acordarea Premiului Nobel pentru Pace. În scrisoarea de acordare a prestigiosului premiu, Comitetul Nobel îl numea pe Elie Wiesel mesager al umanității.

“Pentru România, Elie Wiesel a avut un rol important în asumarea responsabilității și a istoriei naționale din perspectiva tragediei Holocaustului în țara noastră. În 2003, Elie Wiesel a devenit președintele Comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului în România. Acest mecanism a lucrat cu rigoare la elaborarea Raportului final al Comisiei internationale pentru studierea Holocaustului, document de referință privind implicarea României în Holocaust, asumat în mod oficial de autoritățile de la București”, conform sursei citate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii