Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Ce spune Sida Spătaru libertatea.ro - Dan Spătaru, dat la o parte pentru Smiley. Festivalul dedicat regretatului interpret a fost anulat de primarul din Medgidia (video)

ro

24 Apr, 2017 10:35 15698 Marime text
Doar 12 ani și-au arătat ”respectul” oficialitățile din Medgidia față de cea mai mare personalitate a orașului, Dan Spătaru. Printr-o simplă semnătură, primarul a anulat festivalul ce poartă numele îndrăgitului solist de muzică ușoară, fiindcă nu-l mai consideră oportun!
 
Faima artistului ce și-a făcut orașul mai cunoscut ca nicicând prin cântecele sale “s-a prescris” cu mâna primarului Valentin Vrabie, care a sistat, după 12 ani, festivalul omagial ce poartă numele artistului în favoarea unuia nou. Primăria Medgidia a anunțat online că vrea să plece la drum cu o nouă manifestare, ce va avea loc între 28 aprilie -1 mai, un festival gigant, cu buget pe măsură, intitulat Festival de Jocuri și Reconstituiri Istorice. La care, deși nu e clar cum “se pupă” reconstituirea istorică și ritmurile muzicale moderne, ar urma să cânte artiști pe val, ca Smiley, Carla’s Dreams și Voltaj.
 
Văduva artistului, Sida Spătaru, luptă acum singură să ducă mai departe Festivalul Internațional Dan Spătaru. După ce primarul din Medgidia i-a închis ușa în nas, femeia a căutat sprijin la Constanța. Acolo, ea și Dan Spătaru, care ne-a părăsit în 2004, au locuit ani buni, așa că orașul de la malul mării se poate spune că le-a fost a doua casă.
 
Sursa text: libertatea.ro

Citeşte mai departe pe Libertatea.ro.

UPDATE 4

Primarul Valentin Vrabie, de la care am încercat fără succes, până la această oră (14.30), să obţinem un punct de vedere, a postat, pe reţeaua de socializare Facebook, o adresă din data de 13 decembrie 2016, în care Sida Spătaru îsi exprimă dorința ca Festivalul Dan Spătaru să nu se mai desfășoare în municipiul Medgidia „din motive personale".

Am contactat-o din nou pe Sida Spătaru, care a precizat următoarele:

„A vrut să facă altceva şi bineînţeles că nu am fost de acord. Nu i-a convenit nimic din festival, voia să schimbe tot, de la prezentator, juriu, invitaţi, şi aşa mai departe. Nu e festivalul domniei sale.


Voia să aducă orchestre populare şi prezentator un rom. Eu am martori, şi soliştii, şi cei din juriu.  Nu ne-a dat nici bună ziua. Doar nu mi-a venit peste noapte să mut festivalul, nu l-aş fi mutat niciodată.

Însă când am văzut că nu e de acord cu nimic, nici nu l-a interesat festivalul... Să-mi pună manelişti, ce să-mi pună? Nu am vrut ca acest festival să ajungă de râsul lumii.

Îmi pare rău pentru Medgidia. Oamenii de abia aşteptau acel eveniment”, a spus Sida Spătaru.


De menţionat că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la primarul Decebal Făgădău.  

UPDATE 3

L-am contactat telefonic şi pe Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), care a declarat următoarele:

 
„Nu ştiu nimic despre acest subiect, e prima oară când aud. Cu cea mai mare plăcere l-aş organiza la Constanţa. Putem sta la discuţii. Au uşa deschisă la mine”, a spus Ţuţuianu.


UPDATE 2

În contextul prezentat, am luat legătură telefonic cu Sida Spătaru, care a confirmat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că festivalul nu se va mai ţine la Medgidia.

„Voia (n.r. primarul din Medgidia) să schimbe complet acest festival, să facă ceva ce nu avea nicio legătură cu Festivalul Dan Spătaru. Nu am fost de acord. Ideile nu aveau absolut nicio legătură cu acest festival al lui Dan Spătaru.

Îmi pare rău pentru public. Festivalul era predestinat Medigidiei, pentru că Dan a făcut şcoala acolo.  

Eu am făcut demersuri la Constanţa, aştept un răspuns şi de la domnul Făgădău. E tâziu, copiii trebuiau înscrişi. Sunt multe de făcut, ce este în spate nimeni nu ştie. Sunt luni de zile de muncă, nu e uşor.

Lumea nu ştie, lumea vrea să vadă.  Dacă nu se poate şi valorile la noi nu au nicio însemnătate... lumea aştepta cu sufletul la gură. Era pentu ei o cinste acest eveniment marca Medgidia. Îmi pare rău de public. Mulţi întreabă pe internet de ce nu se mai ţine.

Încă nu am un răspuns nici de la Primăria din Constanţa, asta este situaţia.

Am speranţa că, totuşi, se va face acest festival. Eu zic că merită”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Sida Spătaru.


UPDATE 1

Luminița Vlădescu, viceprimarul din Medgidia, contactată telefonic de redactorii ZIUA de Constanţa, ne-a spus „Sunaţi-l pe domnul primar”, cu menţiunea că ne poate zice mai multe despre acest subiect.

Am încercat să obţinem o declaraţie de la primarul Medgidiei, însă, deocamdată, acest lucru nu a fost posibil.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii