Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laborator IT la Biblioteca Municipală Medgidia

ro

10 Mar, 2015 09:58 879 Marime text
Asociația Ateliere fără Frontiere și Primăria Municipiului Medgidia au încheiat o convenție de parteneriat pentru implementarea proiectului ”IT LAB” la Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord.
 
Scopul convenției este punerea în practică a proiectului ”IT LAB” propus de Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord, selecționat în cadrul programului ASSOCLIC, care are ca obiectiv identificarea și echiparea proiectelor structurilor ce folosesc materialul informatic ca mijloc de educare și formare în România.
 
Prin valorizarea celor mai bune proiecte, apelul ASSOCLIC are drept misiune și multiplicarea bunelor practici și promovarea acestora în cadrul rețelei formate din laureați și parteneri. În cadrul acestui apel, biblioteca a primit prin donație 4 pack-uri informatice complete.
 
Proiectul ”IT LAB” se adresează copiilor, tinerilor, adulților și seniorilor din medii sociale defavorizate din Medgidia, cu scopul de a identifica potențialul fiecăruia și de a-l valorifica prin formarea de abilități în utilizarea computerului, cu ajutorul voluntarilor, care să permită ulterior integrarea socială și profesională a beneficiarilor.
 
Pe parcursul anului 2015 vor fi organizate în bibliotecă mai multe programe de formare: Alfabetizare digitală pentru seniori, Bazele IT pentru pitici, Ateliere DigiTales, Ateliere Social-Media (Yahoo Mail, Skype, Facebook).
 
Competențele dovedite în domeniul IT asigură mobilitatea persoanei, care găsește mai ușor un loc de muncă. Grupul țintă dezvoltă abilități de utilizare a calculatorului, de accesare și utilizare a internetului, de editare de documente, cât şi competenţe de înţelegere a diverselor echipamente folosite.

Cei ce doresc să se înscrie la cursuri o pot face la sediul Bibliotecii Municipale Medgidia Filiala Nord din bulevardul Independenței, nr. 5, pe adresa de e-mail: bibliotecanord@yahoo.com sau pe pagina de Facebook: htps://www.facebook.com/BIBLIOTECANORD.

Sursa foto: looms.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii