Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La invitația ZIUA de Constanța Prof. dr. Marian Petcu a reunit la o masă rotundă jurnaliștii din Constanța

ro

16 Dec, 2015 00:00 4832 Marime text
 
Profesorul universitar Marian Petcu, de la Catedra de Antropologie Culturală şi Comunicare a Universităţii din Bucureşti s-a aflat, ieri, la Constanţa unde a adus în fața publicului de la malul mării volumele „Sociologia luxului “şi „Studii şi cercetări de istorie a publicităţii“. Evenimentul a fost organizat de cotidianul ZIUA de Constanța și face parte din suita de evenimente dedicate aniversării celor 15 ani de jurnalism ai publicației noastre. Ambele apariții editoriale au fost coordonate de reputatul cercetător şi au apărut în colecţia Comunicare media sub egida Editurii Tritonic. La eveniment a participat alături de jurnaliștii constănțeni şi Bogdan Hrib, directorul editurii.

După ce aparițiile editoriale au fost prezentate studenților de la Jurnalism ai Universității Ovidius, acestea au făcut obiectul dezbaterilor în cadrul unei mese rotunde organizate pentru „practicienii “de Jurnalism din Constanța, așa cum i-a numit acesta pe jurnaliștii locali. 

Citește și: 

„Un prieten adevărat și un reputat profesor universitar, un cercetător în istoria presei, un ziarist, un om care are și șarm și experiență, cu o inimă largă. M-am gândit că ZIUA de Constanta merită să facă acest dialog cu profesorul Marian Petcu“, a fost descrierea realistă, pe care Aurelia Lăpușan a făcut-o despre profesorul Marian Petcu


În cadrul unei discuții mai degrabă informale, profesorul Marian Petcu a relatat despre ultimele tendințe în media, despre preferințele publicului actual și despre cum mediul rural este un segment încă insuficient exploatat. Comparativ cu anul 2005, în anul de grație 2015, gustul publicului a evoluat atât în ceea ce privește consumul de informație difuzată de radio, tv, presă scrisă sau internet. De asemenea s-a adus în dezbatere și inexistența unui sistem bine centralizat privind evidenţa publicaţiilor anuale din România. De aceea, în anul 2013 de pildă s-a ajuns la performanța de a avea peste 3.000 de publicații, „mai mult decât Franța și Italia la un loc “. „Sunt sigur că puțini dintre noi am parcurs revista deținuților din Penitenciarul Arad sau a elevilor din clasa a V-a de la Școala din Finteușul dar ele există într-un registru din care apoi se prelucrează statistici “, a expus profesorul Marian Petcu.
 
Citește și:  

Tot ieri profesorul Marian Petcu a promis că va reveni cu drag la Constanța, unde speră să găsească o breaslă a jurnaliștilor mai unită, mai solidară și, de ce nu, organizată într-o „Asociație a Jurnaliștilor Dobrogeni“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii