Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Chicago Mii de persoane au stat la coadă pentru a admira o floare uriaşă, în formă de falus şi cu miros de cadavru (video)

ro

30 Sep, 2015 14:41 1943 Marime text
Azi noapte, la Grădina Botanică din Chicago, câteva mii de persoane au stat la cozi impresionante pentru a admira floarea unei plante tropicale uriaşe, care poate să atingă o înălţime de peste 1,4 metri, are forma unui falus.
Planta tropicală Amorphophallus titanum care creşte în această Grădină Botanică nu a ajuns încă la punctul ei maximal de inflorescenţă, după cum spun cei de la Reuters. Din acest motiv, administratorii americani au luat decizia ca grădina să rămână deschisă până la ora locală 02.00 şi în noaptea de miercuri spre joi, pentru ca un număr cât mai mare de vizitatori să aibă posibilitatea de a admira această plantă. Florile acestor plante rămân complet deschise pe durate foarte scurte, cuprinse între 24 şi 36 de ore.
 
Florile plantei Amorphophallus titanum nuanţe de galben pal şi verde şi petale colorate la baza lor în nuanţe de roşu închis şi emit un miros persistent, de carne în putrefacţie. Acel miros special are scopul de a atrage insectele polenizatoare, care ajută planta să se reproducă.
Totuşi, unii dintre primii vizitatori care au admirat aseară planta - primul exemplar de Amorphophallus titanum din regiunea acestui oraş nord-american - s-au declarat uşor dezamăgiţi de faptul că mirosul florii nu a fost destul de puternic.
Planta din Chicago, care a primit prenumele "Alice", i-a luat prin surprindere pe experţi la începutul acestei săptămâni în momentul în care a început să înflorească.
Plantele Amorphophallus titanum, care prezintă cele mai mari inflorescenţe neramificate din lume, sunt originare din pădurile tropicale din Indonezia şi, în mediul lor natural, au nevoie de 10 ani pentru a înflori, iar apoi mor. O parte din polenul produs de "Alice" - care poate fi conservat prin congelare timp de până la doi ani - va fi donat altor grădini botanice care deţin exemplare din această plantă rară.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii