Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep emoţiile Elevii din clasa a VIII-a susțin simularea evaluării naționale

ro

17 Feb, 2014 14:30 2421 Marime text
Elevii din clasa a VIII-a susțin, de marți până joi, simularea evaluării naționale, prima probă fiind limba română, urmată de matematică și, în cea de-a treia zi, limba maternă.

Potrivit calendarului privind organizarea și desfășurarea simulării naționale pentru elevii clasei a VIII-a, proba la limba și literatura română va fi susținută marți 18 februarie, cea la matematică în 19 februarie, iar proba la limba și literatura maternă în 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afișate în 7 martie.

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educației.

Simulările urmăresc familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Examenele la limba română și matematică de la evaluarea națională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 și 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an școlar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea națională crește la 75 la sută, față de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25 la sută.

Simularea examenului de bacalaureat, la care vor participa, în premieră, și elevii din clasa a XI-a, va fi între 3 și 7 martie. Elevii din clasele a XII-a și a XI-a vor susține în 3 martie proba la limba și literatura română, în 4 martie - limba si literatura maternă, în 5 martie proba obligatorie a profilului și în 7 martie proba la alegere a profilului și specializării, în 14 martie urmând să fie afișate rezultatele.

Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi susținute de absolvenții claselor a XII-a în perioada 10 iunie - 7 iulie.

Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra în vacanța de vară în 21 iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii