Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea naţională la finalul clasei a VI-a

ro

04 Jun, 2014 15:04 2341 Marime text
Joi, 5 iunie, 6.773 de elevi de clasa a VI-a vor susţine prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, la disciplinele din aria curriculară „Limbă şi comunicare” – Limba română şi o limbă străină: franceză, engleză, germană. Proba va începe la ora 12.00, iar durata alocării testului este de 60 de minute.

Elevii vor susţine evaluarea în sălile în care îşi desfăşoară activitatea în mod curent, fiind aşezaţi în bănci în ordinea obişnuită. Testul va fi administrat de un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă şi care va fi asistat de un alt cadru didactic.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi evaluate în fiecare unitate de învăţământ de cadre didactice care nu predau la clasa respectivă în cel mult 7 zile lucrătoare de la data susţinerii ultimului test.

 Cea de-a doua probă, care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” – matematică, fizică şi biologie, va avea loc vineri, 6 iunie, ora 12.00. 

Menţionăm că rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul  unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea elevilor și a părinților elevului  asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii