Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii pentru elevii din clasa a IV-a Mâine începe Evaluarea naţională, cu proba la limba română

ro

27 May, 2014 00:00 3058 Marime text
Evaluarea naţională a elevilor din clasa a IV-a va începe mâine cu proba la limba română, şi se va încheia pe 30 mai, cu proba la limba maternă, susţinută de elevii aparţinând minorităţilor naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

eveElevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a susţin, în acest an, în premieră, Evaluarea naţională, destinată stabilirii nivelului de cunoştinţe acumulate în anii de studiu şi obişnuirii elevilor cu atmosfera unui examen. Durata testării la clasa a II-a este de 25 de minute, iar la clasele a IV-a şi a VI-a, de 60 de minute. În acest timp, elevii vor trebui să răspundă la aproximativ 20 de întrebări. Evaluările naţionale se vor desfăşura în clasele în care elevii învaţă în mod curent. Nu vor exista camere de supraveghere, iar rezultatele testelor nu vor fi publice.
Conform calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei, examinările vor începe pe 28 mai, când elevii din clasa a IV-a vor susţine proba la limba română. Pe 29 mai, va avea loc proba la matematică, iar pe 30 mai este programată proba la limba maternă. Pentru elevii din clasa II-a, Evaluarea naţională începe pe 2 iunie, cu proba scris-citit limba română, urmată de proba scris-citit limba maternă, pe data de 3 iunie, şi de proba de matematică, ce va avea loc pe 4 iunie. La rândul lor, elevii din clasa a VI-a susţin probele la limba română şi comunicare pe data de 5 iunie şi proba la matematică şi ştiinţele naturii, pe 6 iunie. Nu vor fi acordate note, în schimb, lucrările vor fi folosite pentru a stabili nivelul pregătirii elevilor pentru fiecare competenţă educaţională. După centralizarea rezultatelor, vor avea loc discuţii cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ de unde provin elevii, cu fiecare cadru didactic care predă la clasele evaluate, în urma cărora se vor stabili măsuri de corecţie pentru fiecare clasă în parte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii