Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cine este în măsură să retragă titlurile de doctor

ro

08 Mar, 2016 16:03 1533 Marime text
 
Senatul a adoptat, astăzi, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care prevede că titlul de doctor poate fi retras de universităţile care le acordă și nu de Consiliul Naţional de Etică. Senatul este primă Cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional, potrivit agerpresz.ro.
 
Senatorul ALDE Daniel Barbu a spus ca prevederile nu fac decât să radicalizeze politizarea problemei, iar senatorul PSD Gabriela Creţu a menţionat că s-ar putea ca universităţile să nu fie deloc tentate să retragă propriile titluri.
 
„Având în vedere rolul şi atribuţiile Consiliului Naţional de Etică, precum şi faptul că acordarea calităţii de conducător de doctorat, respectiv acordarea titlului de doctor, sunt materializate în acte administrative emise de instituţii de specialitate, sancţiunile cu privire la acestea nu pot fi aplicate de Consiliul Naţional de Etică prin retragerea acestor calităţi, întrucât încalcă principiul simetriei actelor administrative - cine emite şi retrage”, a fost pozitia Guvernului, potrivit aceleiași surse. 



Sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii