Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” Constanța îi va decerna titlul de „Doctor Honoris Causa” lui Andrzej Pastwa, de la Universitatea de stat Silezia, din Polonia

ro

11 Apr, 2024 11:00 723 Marime text


Universitatea „Ovidius” Constanța, la propunerea Facultății de Teologie, acordă vineri, 12 aprilie 2024, titlul de „Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. habil. Andrzej Pastwa, de la Facultatea de Teologie catolică din cadrul Universității de stat Silezia (Katowice), din Polonia.
 
Festivitatea va avea loc începând cu ora 12.00, în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).
 
Despre Andrzej Pastwa
 
Născut la 8 iulie 1960, în Katowice, Andrzej Pastwa a studiat și absolvit atât cursurile Facultății de Teologie, cât şi pe cele de Drept canonic, din cadrul Universității Catolice din Lublin, unde a obținut ambele titluri de licență și masterat.
 
În anul 1995, profesorul Andrzej Pastwa a obținut titlul de doctor în drept canonic la aceeași universitate, iar în 8 ianuarie 2008, și-a încheiat studiile post-doctorale cu o lucrare care aborda un subiect de drept canonic matrimonial, intitulată „Elementele esențiale ale căsătoriei”.
 
În prezent, prof. univ. dr. habil. Andrzej Pastwa este titularul Catedrei de Drept canonic de la Facultatea de Teologie catolică, director al Departamentului de drept canonic și ecumenism și director al Școlii doctorale de teologie din cadrul Universității de stat Silezia (Katowice), din Polonia.
 
Prolifica sa activitate de cercetare științifică, concretizată în lucrări de referință - cărți, studii, articole, note și recenzii publicate în limbile poloneză, italiană, germană, engleză și latină, cu un conținut interdisciplinar (teologic, filosofic, canonic şi juridic), l-a impus în peisajul literaturii de specialitate atât în țara sa, cât și în străinătate.
 
Prof. univ. dr. habil. Andrzej Pastwa este editor fondator și redactor-șef la două prestigioase reviste, cu un conținut interdisciplinar - „Ecumeny and Law” și „Philosophy and Canon Law”. Totodată, acesta este membru în comitetul științific al unor prestigioase reviste de teologie și drept canonic, precum: „Theologos” (Universitatea din Presov), „Annales Canonici” ale Universității Pontificale „Papa Ioan Paul al II-la” din Cracovia, „Dionysiana” a Centrului de Studii şi Cercetări Religioase şi Juridico-Canonice al celor Trei Religii Monoteiste (mozaică, creştină şi islamică) (Universitatea Ovidius din Constanța) etc.
 
Profesorul Andrzej Pastwa se bucură de recunoaștere academică națională și internațională, fiind membru în „Consociatio Internationalis Studio Juris Canonici Promovendo” (Asociația internațională pentru promovarea studiului Dreptului canonic), în „Asociația canoniștilor polonezi” și în „Comisia Academiei Poloneze de Științe pentru relațiile cu cehii și slovacii”.
 
În decursul carierei sale, prof. univ. dr. habil. Andrzej Pastwa a organizat numeroase conferinţe, simpozioane şi congrese internaţionale, dintre care unele în colaborare cu Facultatea de Teologie a Universităţii Ovidius din Constanța, în perioada 2013-2023.
 
De asemenea, profesorul Andrzej Pastwa s-a remarcat prin activitatea sa pastorală, în calitate de preot al Arhiepiscopiei Romano-Catolice și judecător la Curtea mitropolitană din Katowice. Scrierile sale, cu un pronunțat conținut pastoral-misionar și deciziile sale luate la această Curte, l-au impus ca pe un cleric și jurist cu o solidă pregătire teologică și juridico- canonică.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
LIVE TEXT Regizorul Andrei Șerban primește titlul de doctor Honoris Causa din partea Universității Ovidius Constanța (FOTO+VIDEO) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii