Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:08 13 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Hans Klemm – „Parteneriatul SUA - România e mai puternic ca oricând”

ro

06 Oct, 2016 12:40 1024 Marime text
Parteneriatul dintre Statele Unite ale Americii și România este „mai puternic ca oricând”, a afirmat, astăzi, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

„Unitatea în interiorul Europei și parteneriatul între SUA și Europa sunt absolut indispensabile pentru securitatea și prosperitatea globale”, a declarat Klemm.


„Recent am participat la evaluarea anuală a relațiilor România — SUA, în Washington. (...) Concluzia ambelor guverne a fost că în prezent, octombrie 2016, relațiile România — SUA nu au fost niciodată mai puternice și nu au avut o contribuție mai puternică la acordul transatlantic”, a mai spus ambasadorul SUA, citat de Agepres.

Totodată, a spus că ţara noastră „contribuie în mod profund la securitatea transatlantică și la cea din regiunea Mării Negre, dar și în zone îndepărtate, precum Afganistan și Irak”.

„În privința securității, parteneriatul nostru bilateral nu a fost nicicând mai puternic”, a mai declarat Klemm.

"Președintele Iohannis mi-a spus că România dorește mai multe de la SUA în ceea ce privește relația economică și m-a rugat să mă concentrez pe dezvoltarea unor relații bilaterale de comerț sau de investiții", a mărturisit Klemm.

Ti-a placut articolul?

Comentarii