Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul de aviație Gheorghe Constantin, cetățean de onoare al Constanței, a plecat dintre noi (galerie foto)

ro

14 Nov, 2017 11:44 6689 Marime text
Generalul de aviație (r) Gheorghe Constantin a trecut, ieri, în nefiinţă. Informaţia ne-a fost confirmată de generalul Constantin Zeca. Generalul avea 96 de ani. Va fi înmormântat mâine la Cimitirul Central Constanţa.

Gheorghe Constantin a luptat în al Doilea Război Mondial și a contribuit la construirea aeroporturilor civile din județul Constanța. A a fost președintele Asociației Veteranilor de Război Constanța și președinte onorific al Asociației ARPIA filiala Constanța.

Generalul de aviație (r) Gheorghe Constantin s-a născut pe 12.04.1921, în comuna Seimenii Mici. A urmat cursurile Școlii Civile de Pilotaj ARPA din București. După al Doilea Război Mondial. Uterior a fost încadrat ca pilot în Escadrila 347 Hidroaviație de la Constanța, iar în 1955 a fost numit comandant al Escadrilei 256 Hidroaviație de la Palazu Mare.

Trecut în rezervă în 1958, lui Gheorghe Constantin i s-a încredințat conducerea și administrarea aeroporturilor civile din județul Constanța, între care aeroportul Palas, al cărui comandant a fost până în anul 1960, după care a preluat conducerea Aeroportului civil Constanța (Mihail Kogălniceanu), unde a fost comandant până în 1968. Mai departe, până în 1982, și-a continuat activitatea ca director adjunct cu probleme de flotilă și aprovizionări la NAVROM Constanța, nota colegul său din cadrul ARPIA, Nelu Enache.

Generalul de aviație Gheorghe Constantin a fost declarat erou al României și a primit și distincția de cetățean de onoare al Constanței.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gabriel 04 Feb, 2018 19:06 Drum bun domnule general.Va multumim pentu tot ce ati facut pentru tara.