Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, CONDAMNAT DEFINITIV

ro

10 Dec, 2015 13:46 3969 Marime text
Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, a fost condamnat definitiv.

Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, şi Daniel Grădinariu, vicepreşedintele aceleiaşi instanţe, au decis, azi, ca Tiberius Dănuţ Epure să fie condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere pe o durată de 5 ani ce reprezintă termen de încercare.

Epure a fost găsit vinovat de luare de mită şi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Judecată în aceeaşi cauză, Gabriela Stanciu, fostul prorector al universităţii, a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, dar şi pentru dare de mită.

Epure nu mai are voie să ocupe funcţia de rector la orice instituţie de învăţământ, pe o durată de doi ani.
 
Pe durata termenului de încercare, fostul rector este obligat să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
 
Instanţa a constatat că Epure a fost reţinut şi arestat preventiv de la 30.07.2013 la 02.04.2014 şi arestat la domiciliu de la 03.04.2014 la 03.07.2015. De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a constatat încetată de drept măsura controlului judiciar a inculpatului la data pronunţării prezentei hotărâri.

Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, „în perioada 27 iunie 2013 - 11 iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius Dănuț, în calitate de rector al Universității «Ovidius» din Constanța, prin intermediul inculpatului Tala Stere, a pretins de la o persoană suma de 4.000 de euro pentru a-i pune la dispoziție, cu anticipare, subiectele la disciplinele de concurs la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, astfel încât o candidată să fie admisă în mod fraudulos la această facultate“.  

În acest dosar a fost judecat şi Stere Tala, însă el a fost condamnat, pe data de 21 noiembrie, de Tribunalul Ilfov, la 2,6 ani de închisoare cu suspendare condiţionată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii