Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E oficial! Au fost aprobate și normele metodologice pentru pensiile speciale ale parlamentarilor!

ro

16 Feb, 2016 10:51 2121 Marime text
 
Conducerea Parlamentului a aprobat ieri normele metodologice prinvind acordarea pensiilor speciale foştilor senatori şi deputaţi. Hotărârea Birourilor Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor urmează să intre în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.
 
Senatorii şi deputaţii au adoptat, în decembrie, proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, în urma reexaminării cerute de Klaus Iohannis, astfel încât aceştia vor beneficia de pensie doar dacă nu sunt realeşi şi au încheiat cel puţin un mandat complet de parlamentar.
 
Astfel, parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet. Ca înțelegeți mai bine, în proiect se arată că dacă un parlamentar și-a încheiat un mandat ar urma să primească o de pensie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii