Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi tineri din Constanța recompensați de polițiști pentru spirit civic. Prin ce s-au remarcat aceștia (galerie foto)

ro

12 Jan, 2018 15:14 2112 Marime text
Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a oferit diplome de excelență unor tineri din Constanța care au dat dovadă de spirit civic și fără să stea pe gânduri au sărit în ajutorul unei femei care fusese tâlhărită. Cei doi tineri au pornit pe urmele suspectului pe care au reușit să îl prindă și să îl rețină până la sosirea polițiștilor.
 
Tâlhăria a avut loc, în urmă cu două zile, în jurul orei 21.00 în cartierul Tomis Nord din Constanța. Un bărbat de 33 de ani a atacat o femeie care intra într-un bloc, i-a smuls acesteia poșeta după care a fugit. Disperată victima a strigat după ajutor iar un vecin, Marian, a sărit în sprijinul acesteia.
 

“Am auzit o doamnă strigând după ajutor. Am văzut un individ fugind cu o poșetă sub braț, am încercat să îl imobilizez, nu am reușit singur, am strigat după niște prieteni care m-au ajutat și l-am prins. L-am pus la pământ, l-am prins cu mâinile la spate și am chemat poliția. Individul a spus că îi pare rău dar că a furat  pentru că încerca să facă rost de bani pentru medicamente”,  a povestit, astăzi, Marian, în vârstă de 30 de ani.

 
Cosmin de 28 de ani, cel de-al doilea tânăr care a contribuit la prinderea suspectului povestește că nu este la prima intervenție. Acesta a declarat că în urmă cu șase ani a contribuit la prinderea a trei bărbați care tâlhăriseră o femeie, smulgându-i poșeta.
 

“Acum, eram la fața locului, prietenul meu m-a strigat. L-am urmărit pe individ. A încercat să scape dar nu  a reușit. Echipajele de poliție s-au mișcat repede, au sosit in câteva minute”.

 
Șeful Poliției Municipale Constanța, comisar George Munteanu a declarat astăzi că “e prima dată la nivelul Poliției Constanța când este răsplătită intervenția unui cetățean în acest mod și am ales să-i premiem atât datorită gravității faptei cât și a modului eficient în care au intervenit. Pur și simplu l-au urmărit, l-au prins și l-au predat poliției. Au procedat ca la carte”.
 
Bărbatul suspectat de tâlhărie a fost arestat preventiv, ieri, pentru tâlhărie calificată. Acesta nu este la prima faptă de acest fel. Este recidivist, fiind eliberat, toamna trecută, din pușcărie în baza legii recursului compensatoriu.
 

“În diverse forme cetățenii înțeleg să se implice activ în descoperirea autorilor unor infracțiuni dar, fie manifestă rețineri ulterior la a participa la anchetă, ceea ce este un fapt determinant în succesul anchetei, fie se limitează la a da niște telefoiane la poliție sau a avansa niște sesizări pe care ulterior nu vin să și le susțină nici în instanță nici în fața procurorilor”,  a precizat comisarul George Munteanu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii