Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi români, domicilaţi în Constanţa, au forţat intrarea în ţară cu 55.000 de euro

ro

15 Sep, 2015 16:39 1568 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetăţeni români, un bărbat şi o femeie din Constanţa, care au sustras, pe teritoriul Bulgariei, unui cetăţean turc, şofer al unui autocar ce venea din Istanbul, 55.000 euro şi care, ulterior, au încercat să evite controlul de frontieră la intrarea în ţară.
 
Ieri, în jurul orei 19.00, la PTF Giurgiu, poliţiştii de frontieră aflaţi în serviciu la intrarea în România au fost sesizaţi de către un cetăţean turc, în vârstă de 29 de ani, şofer al unui autocar aparţinând unei firmei de transport persoane, cu privire la faptul că pe teritoriul Bulgariei, la aproximativ 50 de km de oraşul Ruse, ghidul autocarului i-a sustras suma de 55.000 euro, ulterior urcându-se într-un autoturism cu care a pornit către România.
 
Două ore mai târziu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un autoturism marca Hyundai, care, în momentul controlului de frontieră, a demarat în viteză pe altă arteră de trafic, acroşând cu partea stânga-faţă un stâlp al copertinei, încercând astfel să treacă frontiera fără a i se efectua verificările specifice.
 
Echipaje ale Poliţiei de Frontieră au pornit în urmărirea mijlocului de transport, acesta fiind blocat în trafic, la aproximativ cinci km de localitatea Giurgiu, la intrarea în comuna Oinacu. S-a procedat la legitimarea persoanelor care se aflau în autoturism, constantându-se că ambii erau domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa. În urma controlului amănunţit efectuat asupra tinerei, a fost descoperită suma de 35.000 euro, iar în geanta acesteia suma de 20.000 euro.
 
La cercetări, persoana în cauza a declarat că, în urmă cu câteva zile, a plănuit cu concubinul ei, şoferul autoturismului care s-a sustras de la controlul de frontieră, ca acesta să urmărească autocarul firmei unde femeia era angajată ca ghid, ştiind ca urmă să primească o sumă importantă de bani, pe care să o treacă, fără a o declara, prin punctul de trecere a frontierei.
 
Persoanelor în cauza li s-au întocmit lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României. Suma de 55.000 euro a fost ridicată, cercetările fiind continuate de poliţiştii de frontieră, în vederea luării măsurilor legale.
 
Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii