Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA face o verificare a datelor statistice, înainte de publicarea lor în Raportul de activitate pe 2016

ro

21 Jan, 2017 20:28 1619 Marime text
Cu referire la o afirmație făcută în spațiul public de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, potrivit căreia DNA nu a avut în 2016 nicio restituire în dosarele trimise în judecată, Biroul de Informare și Relații Publice face următoarea precizare:

„Datele statistice aferente anului 2016 se află în curs de validare și de centralizare, în vederea întocmirii Raportului anual de activitate care va fi prezentat, ca în fiecare an, la sfârșitul lunii februarie 2017.

În procesul de colectare a datelor, dintr-o regretabilă eroare, un angajat al DNA a prezentat o statistică a dosarelor restituite definitiv, aferentă ultimelor șase luni ale anului 2016 (cel de-al doilea semestru) pe care a intitulat-o ca fiind aferentă întregului an 2016. Într-adevăr, în ultimele șase luni ale anului 2016, la DNA nu s-a înregistrat nicio restituire definitivă.

Având în vedere cele sus menționate, precizăm că DNA face o verificare riguroasă a tuturor datelor statistice, în funcție de toate criteriile de evaluare, înainte de publicarea lor în Raportul de activitate pe anul 2016.
Menționăm că, la criteriul „restituiri definitive”, pe anul 2015 s-a dispus restituirea definitivă în 4 dosare, iar în anul 2014 tot în 4 dosare. 

Restituirea dosarului la procuror vizează completarea urmăririi penale în conformitate cu precizările făcute de judecătorul de cameră preliminară și nu echivalează cu exonerarea de răspundere penală a inculpatului. În unele situații restituirea poate să vizeze și aspecte de formă ale rechizitoriului”, se arată în comunicatul de presă citat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii