Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4 O farmacistă și un ofițer din cadrul IPJ Constanța trimiși în judecată de procurorii DNA pentru dare de mită (documente)

ro

09 Dec, 2015 12:36 3343 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
 
L.S., consilier cu grad profesional superior la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare și monitorizare unități farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății, la data săvârșirii faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită,

Ștefania Claudia Tănase, farmacist diriginte și reprezentant al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită,
 
Nicoleta Silvia Cota Pascu, administrator al unei societăți comerciale, Cosmin Tănase, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Zâna Dobrin, consilier cu grad profesional superior cu atribuții de control la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare și monitorizare unități farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la dare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 27 august 2015, inculpata Tănase Ștefania Claudia a remis, cu titlu de mită, inculpatei S.L., consilier cu grad profesional superior cu atribuții de control la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, bijuterii în valoare de 1.500 lei, cu prilejul exercitării de către aceasta din urmă a atribuțiunilor de serviciu, ce constau în efectuarea inspecției unui punct de lucru al firmei, cu destinația „farmacie”, procedură prealabilă necesară avizării deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice.
Inculpata Tănase Ștefania Claudia a beneficiat de sprijinul inculpatei Dobrin Zâna și al inculpatului Tănase Cosmin care, împreună, au convenit asupra necesității remiterii mitei și a valorii aproximative a acesteia, precum și de sprijinul inculpatei Cota Pascu Nicoleta Silvia care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Anticorupție Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


UPDATE 4, ora 15.24:
 

Iată ce averi au S.L, și Zâna Dobrin, angajate în cadrul Ministerului Sănătății:
 
 
Potrivit declarației de avere completată în 2014 de L.S., consilier cu grad profesional superior la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare și monitorizare unități farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății, deține un apartament în București, dobândit în 2010 prin moștenire. De asemenea, aceasta mai are în proprietate o mașină Honda Civic din 2006. L.S. a mai obținut un venit de 102.168 (monedă neprecizată) din activități independente, mai exact este vorba despre banii obținuți de pe urma unui contract încheiat cu „Siepcofar”. Soțul acesteia, M.S., a obținut în anul 2014 un salariu total de 37.200 (monedă neprecizată).
 
Conform declarației de avere completată în  2014 de Zâna Dobrin, consilier cu grad profesional superior cu atribuții de control la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare și monitorizare unități farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății, aceasta deține alături de soțul său Virgin Dobrin, două terenuri intravilane, unul de 5.000 metri pătrați iar altul de 500 metri pătrați, în Argeș și popești Leordeni – Ilfov, dar și un teren extravilan de 5.000 metri pătrați în Ilfov deținut doar de către soțul său.
 
Împreună cu Virgil dobrin mai are în posesie un apartament din 2007 în București și o casă în construcții în comuna Băiculești. De asemenea, Zâna Dobrin mai deține un autoturism marca Skoda Octavia din 2005. Aceasta deține acțiuni sau părți sociale în valoare de 65.800 (monedă neprecizată) în următoarele societăți comerciale: Banca Transilvania, Compa, SIF – Oltina și SIF 1 – Bana – Crișana. În 2014, Zâna Dobrin a încasat de la Ministerul Sănătății, pentru funcția de consilier superior,  venituri de 35.697 (monedă neprecizată), iar soțul acesteia, fiind pensionar, a primit 20.000 (monedă neprecizată) și din dividente provenite din acțiuni a obținut suma de 11.000 (monedă neprecizată).

 
UPDATE 3, ora 13.50: 

Fondatorul firmei Anto Farm Med SRL a fost Cota Pascu Nicoleta Silvia:
 
Firma Anto Farm Med SRL a fost înființată în martie 2009 de către Cota Pascu Nicoleta Silvia. La această data ea era asociat unic, cu un aport de 200 lei la capital, deținănd și funcția de administrator. O lună mai târziu, în martie 2009, Cota Pascu Nicoleta Silvia a coptat-o în societate pe Pascu Mărioara căreia îi cesionează 100 lei, astfel ambele deținând câte 50% din capitalul societății.
 
În iulie 2013, asociatele l-au coptat în firmă și pe Nicolae Pascu care a mărit capitalul cu încă 50 lei, astfel acesta ajungând la 250 lei. În urma acestei decizii, Cota Pascu Nicoleta Silvia a decis să se retragă din societate, în funcția de administrator numindu-l pe Nicolae Pascu, iar Mărioarei Pascu cesionându-I aportul său la capital de 100 lei, aceasta din urmă rămânând cu 80% din întreaga sumă a capitalului. 



UPDATE 2, ora 13.29: 
 

Anto Farm Med SRL, cu sediul social în Constanța, pe strada Timisana, numărul 48, are un capital social subscris de 250 lei, integral vărsat, activitatea principal fiind comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate.
 
La această data, asociații firmei sunt Marioara Pascu cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 80% și Neculae Pascu cu o cătă de 20% care deține și funcția de administrator. 


UPDATE 1, ora 13.18:


Legăturile soților Tănase cu SC Anto Farm Med SRL:
 

Ștefania Claudia și Cosmin Tănase s-au căsătorit în noiembrie 2013. În declarația de avere completată, în anul 2014, de ofițerul Cosmin Tănase, din cadrul IPJ Constanța,  se precizează că soția sa a realizat în 2013 un venit de 10.000 lei din salariul de la SC Anto Farm Med SRL.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii