Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezvăluirile tatălui unei tinere moarte în Colectiv

ro

16 May, 2016 16:11 1799 Marime text
În urmă cu şase luni, mai exact în 30 octombrie 2015, în Bucureşti, au murit 64 de oameni tineri. Într-un mod înfiorător. Incendiul de la clubul ”Colectiv” a lăsat în urmă multă durere în sufletele familiilor. Printre cei care s-au dus erau studenţi, ingineri, economişti, fotografi, jurnaliști sau arhitecţi. Un tată care şi-a pierdut fiica în incendiul din Colectiv şi-a deschis sufletul și a vorbit la Antena 3 despre clipele îngrozitoare pe care le-a trăit în acea seară. Marin Ioniţă, tatăl Cătălinei Ioniţă, care era arhitect, a spus că i-a fost greu să meargă mai departe după ce și-a pierdut unica fiică, dar reușește acum cu ajutorul terapiei.
 

”Am simţit acolo în inimă ceva care numai părinţii pot să simtă. Ceva s-a rupt din mine atunci. Ştiam că el e pe scenă. Ştiam că ea e prin faţă, prin staff cu organizarea. Şi când am văzut infernul care a fost acolo ştiam... Cătălina şi Mihai nu au scăpat”, a povestit Marin Ioniţă, ieri, la o emisiune, la Antena 3.

 
Tatăl Cătălinei spune că în noaptea incendiului și-a căutat peste tot atât fiica, cât și pe cel cu care fata lui urma să se căsătorească. A fost în toate spitalele unde au fost duse victimele, dar nu i-a găsit pe niciunul dintre ei. A doua zi de dimineaţă, Marin Ioniţă a ajuns la Institutul Naţional de Medicină Legală.
 

 ”Am găsit-o întâi pe Cătălina şi apoi pe Mihai, la IML. Nearşi, neatinşi, nenimic. Asfixiaţi”, a explicat omul.


Cătălina Ioniţă era doctor arhitect. La fel şi Mihai, prietenul ei. S-au cunoscut când erau copii.

”Prieteni din clasa a 10-a la Liceul Mihai Viteazul. Au făcut facultatea împreună. Anul patru, la Paris împreună, doctoratul la Barcelona. (...) Urma să se căsătorească. Urma... n-au avut timp”, povestește tatăl Cătălinei, care a adăugat că fiica lui îi replica mereu: ”N-avem noi timp pentru o hârtie acum”, a povestit, trist, bărbatul.

 
În ce privește ancheta din cazul Colectiv, Marin Ioniţă spune că nu se constituite parte civilă în dosar, pentru că ce a pierdut el nu poate recupera.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii