Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere la Universitatea Ovidius. Află despre ce este vorba

ro

02 Dec, 2013 09:12 995 Marime text
Marţi, 3 decembrie 2013, începând cu ora 11.00, în Aula Magna a Universităţii „Ovidius” din Constanţa (Bd. Mamaia nr. 124), are loc dezbaterea “SUNTEM PRODUSUL MEDIULUI ÎN CARE TRĂIM” (Implicaţii psiho-sociale ale pedepsei privative de libertate), acţiune de promovare a proiectului POSDRU “Revenirea foştilor deţinuţi pe piaţa muncii şi integrarea lor în societate”, organizată în parteneriat cu Facultatea de Psihologie şi Știinţele Educației (Universitatea “Ovidius” din Constanţa).

Întâlnirea are rolul de a încuraja dialogul între grupul vulnerabil (deținuți și foști deținuți), reprezentanți ai societăţii civile și autorități publice, dar și de a facilita schimbul de informații între organizațiile implicate în implementarea proiectului și părțile interesate, în vederea identificării celor mai bune soluţii de reintegrare în societate a foștilor deținuți.

În cadrul întâlnirii veţi putea interacţiona cu un grup de persoane aflate în detenţie în cadrul Penitenciarului Poarta Albă. De asemenea, vor fi proiectate două filme documentare privind situația deținuților din România și viața acestora în penitenciar, prezentate de Dana Cenuşă, expert în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Dezbaterea este organizată în cadrul proiectului POSDRU /70/6.2/S/33488 “Revenirea foștilor deținuți pe piața muncii și integrarea lor în societate” - proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Organizatori: Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Universitatea de Vest Timişoara, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, Facultatea de Psihologie şi Știinţele Educației. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii