Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegație a Universității „Andrei Șaguna” la Universitatea din Karabük

ro

29 Oct, 2013 14:41 1965 Marime text
O delegație a Universității „Andrei Șaguna” a participat la cel de-al doilea workshop al proiectului University Collaboration Network at the Black Sea – UNIVER-SEA.NET, care s-a desfășurat în Turcia, la Universitatea din Karabük, în perioada 24 – 26 octombrie 2013.

Delegaţia a fost condusă de președintele instituției, prof. univ. dr. Aurel Papari și de managerul proiectului, prorector prof. univ. dr. Andra Seceleanu, avându-i în componenţă pe conf. univ. dr. Marian Zidaru, lect. univ. dr. Ghiursel Regep, președintele Senatului Universității, lect. univ. dr. Ștefan Georgescu, responsabilul cu Managementul Calității în Universitate, lect. univ. dr. Cristina Ariton-Gelan, decanul Facultății de Științele Comunicării și Științe Politice şi patru studenți de la specializările Relații Internaționale și Studii Europene şi Psihologie: Ionuț Ivăncescu, Diana Papuc, Sibel Abdula și Arina Frățiman.

La întâlnirea de lucru de la Universitatea din Karabük au participat, alături de delegația din România, câte o delegație reprezentând fiecare dintre cei patru parteneri din proiect, anume: Universitatea Aydin din Istanbul, Universitatea Karabük, Universitatea Internațională a Mării Negre din Tbilisi și Academia de Administrație Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova din Chișinău. Fiecare delegație a fost formată din câte 10 membri, dintre care 6 profesori și patru studenți.
În prima zi a întâlnirii, fiecare responsabil de proiect din țările partenere a plantat câte un pom în curtea Universității din Karabük, iar rectorul acesteia a oferit câte un Certificat onorific de proprietate asupra pomului sădit, a cărui evoluție poate fi vizualizată pe site-ul universității. Apoi, toți participanții au fost delectați cu un impresionant spectacol de dansuri tradiționale turcești, realizat de studenții universității gazdă.

În cadrul festivității, președintele Universităţii „Andrei Șaguna”, prof. univ. dr. Aurel Papari, a conferit Diploma de Onoare a Universităţii „Andrei Șaguna” și Medalia Omagială „Mitropolitul Andrei, Baron de Șaguna”, rectorului Universității din Karabük, prof. univ. dr. Burhanettin Uysal, pentru „contribuția excepțională în promovarea principiilor și valorilor educaționale europene”.

Lucrările workshop-ului au avut ca temă multiculturalitatea și pluralismul etnic în arealul geografic al Mării Negre. Dezbaterile au contribuit la identificarea aspectelor comune, dar și a particularităților culturale naționale, precum și la conceperea unui curriculum inovativ comun și a unor activități extracurriculare în vederea formării unor noi competențe pentru studenții de la universitățile din zonă și totodată, la consolidarea parteneriatului în vederea dezvoltării unui mediu cultural comun, prin promovarea valorilor educaționale și prin reliefarea identităților culturale regionale. S-a pus un accent deosebit pe ideea de unitate în diversitate, au fost abordate aspecte ale celor mai bune practici în comunicarea interculturală şi s-a stabilit conţinutul curriculum-ului pentru studenţii universităţilor participante la proiect.
În cadrul unei ceremonii festive a fost semnat Protocolul de colaborare între Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, Universitatea Karabük din Turcia şi Academia de Administrație Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova din Chișinău, protocol la care urmează să adere şi celelalte universităţi partenere.


Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Transnațional Bazinul Mării Negre 2007 - 2013, autoritatea de management fiind Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța este beneficiarul proiectului și are ca parteneri Universitatea Aydin din Istanbul (Turcia), Universitatea Karabük (Turcia), Universitatea Internațională a Mării Negre, Tbilisi (Georgia) și Academia de Administrație Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova, Chișinău (Moldova).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii