Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloş despre alegerile locale –„Dezbaterea şi decizia trebuie să aibă loc în Parlament”

ro

01 Feb, 2016 18:41 1101 Marime text
 
Premierul Dacian Cioloş a susţinut în urmă cu câteva minute o conferinţă de presă la Palatul Victoria unde a vorbit despre alegerilor locale.
 
„Am avut întâlniri cu toate partidele care au reprezentanți în Parlament, pe tema alegerilor locale, pentru a vedea cum se poziționează în Parlament partidele (...) Guvernul ar putea ajuta în luarea deciziei legate de alegerile primarilor. Să vină cu o OUG sau cu asumarea răspunerii sau să susțină un proiect de lege (...) Majoritățile sunt foarte volatine și nu există o majoritate clară care să susțină reverinrea la două tururi (...) O majoritate a partidelor preferă ca această discuție să nu aibă loc acum, ci să o reia pentru urmatoarele alegeri (...) Date fiind constrângerile constituționale, constat că a veni cu OUG sau cu asumarea răspunderii are riscuri mari ca ele să fie o acțiune în forță a Guvernului, fără ca ea să se materializeze cu o susținere (...) Nu pot decât să constat că cu toată voința Guvernului de a ajuta în aceast proces, decizia rămâne la Parlament, iar partidele trebuie să își asume responsabilitatea (...) Există două proiecte de legi care vizează același lucru. Dacă se constituie o majoritate ca să susțină aceste proiecte, acolo este locul propice pentru ca aceste proiecte să fie adoptate. Guvernul poate să acorde un aviz favorabil (...) Dezbaterea și decizia tot în Parlament trebuie să aibă loc (...) Sunt de acord că România are nevoie de o primenire a clasei politice, că e nevoie de un suflu nou în politică”, a declarat premierul Dacian Coploș, potrivit RomâniaTV. 

Vă reamintim, că astăzi, premierul a avut consultări cu partidele parlamentare PNL, PSD, UNPR, ALDE, UDMR și cu Grupul minorităților naționale pe tema modificării legii electorale. Totul a pornit de la solicitarea făcută de PNL lui Dacian Cioloș cu privire la modificarea legii prin Ordonanţă de Urgenţă pentru a se reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. 


Sursa foto: Facebook - Dacian Cioloș
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii