Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș a cerut ministrului de Finanțe să explice câteva principii legate de buget

ro

02 Dec, 2015 18:47 1967 Marime text
 
Astăzi, premierul Dacian Cioloș a declarat la Senat că i-a solicitat ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu, să prezinte joi după ședința de Guvern, „câteva elemente și principii legate de buget”. De asemenea, a acesta a spus că există ca săptămâna viitoare Executivul să adopte proiectul și să îl supună consultării publice.
 
„Ca să evităm tot felul de suspiciuni și de interpretări, i-am cerut doamnei ministru de Finanțe să explice câteva elemente și principii legate de buget, (...) pornind și de la faptul că încă nu este adoptat bugetul. Săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, avem intenția să îl adoptăm și atunci o să îl supunem și consultării publice. Discutăm despre conținut săptămâna viitoare, după ce e adoptat. Mâine (joi — n.r.), după ședința de Guvern, doamna ministru o să vină cu câteva principii pe care ne bazăm în structurarea bugetului. Nu vreau să intru acum în detalii, însă, așa cum am spus la instalarea Guvernului, Guvernul va lucra aproape cu Parlamentul, pentru că avem nevoie de votul Parlamentului și atunci este firesc să avem explicații chiar și în faza aceasta de draft. Deci e încă vorba despre un proiect care nu e adoptat de Guvern”, a spus astăzi Dacian Cioloș, notează agerpres.ro.
 
Conform premierului în realizarea proiectului bugetului pe anul 2016, se va ține cont de modificările Codului fiscal, aprobate de către Parlament.
 
„Am spus public că avem intenția să construim bugetul în așa fel încât să ținem cont de ceea ce a decis Parlamentul deja atât în ce privește Codul fiscal, cât și măririle salariale, dar să și facem anumite rearanjări ale bugetului atât în interiorul ministerelor, pentru a putea prioritiza proiectele pe care Guvernul și le propune în programul de guvernare și în planul de acțiuni sectoriale cu care o să venim în Parlament odată cu bugetul, și, în același timp, să punem accentul pe câteva priorități legate de investiții, de educație și de sănătate”, a continuat premierul Cioloș, conform aceleiași sure. 



Sursa foto: Facebook - Dacian Cioloș
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii