Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Cioacă rămâne în arest

ro

04 Nov, 2013 15:15 1324 Marime text
Fostul politist Cristian Cioacă rămâne în arest, informează România TV. Curtea de Apel Piteşti a respins cererea de eliberarea formulată de avocatul lui Cristian Cioacă. Decizia este definitivă.

„Nu este  o decizie neaşteptată, atâta timp cât acuzaţia este aceeaşi. Nu intenţionăm să declarăm recurs împotriva acestei decizii pronunţate pe o decizie internă, pentru care nu există calea de atac. Aşteptăm un nou termen pentru a pune în discuţie măsura arestării preventive. Dacă se va menţine decizia arestării vom lua calea recursului, dar la acel termen, nu acum", a declarat maria Vasii, avocatul lui Cristian Cioacă.

Avocatul a vorbit şi despre decizia magistraţilor de refacere a analizelor probelor ADN, calificând-o "corectă".

"Cercetarea penală a fost efectuată în afara legii şi judecătorii au luat singura decizie corectă şi posibilă, de refacere a expertizei. Va fi o acţiune de durată. În mod nelegal, anchetatorii au ridicat o singură probă, iar potrivit legii trebuiau să aibă două probe din fiecare ţesut sau din fiecare probă biologică pe care au recoltat-o. Luând una singură, au eliminat posibilitatea unei evaluări corecte. Acum nici nu ştiu dacă mai au materialul asupra căruia să se efectueze aceste analize", a mai spus avocatul Maria Vasii.

Crina Radu, avocata familiei Elodiei Ghinescu, a declarat că soluţia Curţii de Apel Piteşti era previzibilă şi că se aştepta la acest deznodământ.

"Este o soluţie la care ne aşteptam. De altfel, şi inculpaţii se aşteptau, nu ştiu de ce au mai formulat-o. Avocata lui Cristian Cioaca încearcă doar să lungească durata procesului", a declarat Crina Radu.


Citeste mai mult pe RTV.NET
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii