Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copii geniali ai lumii. Unii cântă la pian la 2 ani ca și cum ar avea 20, alții au fost luați la NASA de la 7 ani...

ro

09 Apr, 2016 20:46 6684 Marime text
 
Unii copii se nasc cu anumite talente pe care le dezvăluie la vârste fragede. Vă prezentăm doi copii-minune care iubesc la nebunie pianul, dar și alții care s-au dovedit genii de la vârste fragede.  
 
Lavinia Ramirez are 6 ani ani, însă la numai 2 ani a demonstrat că are un talent deosebit, care i-a atras porecla de “mica Mozart”. Fetița a primit cadou un pian de jucărie și a fost atât de încântată încât a cerut să învețe să cânte la unul adevărat.
 
După numai șase săptămâni de cursuri, ea susținut, în 2012, un concert, unde a cântat impecabil piesa Mary Had a Little Lamb. Avea doar doi ani!
 
Toată lumea și-a pus întrebări, s-a mirat, mai ales că părinții nu au vreun talent special. Lavinia adoră însă muzica clasică și nu se plictisește să exerseze la pian în fiecare zi, potrivit Daily Mail.
 
Profesorul ei, Matei Lehochy, recunoaște că nu a mai întâlnit un copil atât de talentat și doritor să învețe pianul.
 
Un alt copil copil, asiatic, a demonstrat la doar 4 ani că poate fi următorul Mozart. El cântă cu o pasiune ieșită din comun și învață cu rapiditate orice melodie.
 
Îi puteți vedea în cele două filmulețe.
 
 

Unii copii au citit de la 2 sau 3 ani, fiind extrem de talentaţi la arte sau au mers la facultate la o vârstă foarte fragedă.

Maria Gaetana Agnesi
 
În secolul XVII a fost un filozof italian, matematician şi lingvist. La 5 ani, ea putea vorbi fluent franceză şi italiană, iar la 13 ani a mai adăugat greacă, ebraică, spaniolă, germană, latină şi încă câteva la limbile vorbite foarte bine. La vârstă de 9 ani a ţinut un discurs scris chiar de ea în latină despre drepturile femeii la educaţie. Academicienii, martori la discursul ei, au numit un crater de pe Venus după numele ei.
 
H.P Lovecraft
 
Howard Phillips, un mare scriitor, a fost şi el un geniu de mic copil. A învăţat să citească la vârstă de 2 ani, iar la 6 ani scria deja poezii complexe. A devenit unul dintre cei mai influenţi autori ai filmelor horror în secolul XX. Este posibil că Howard să fi fost aşa deştept de mic, deoarece părinţii lui au fost foarte bolnavi şi motivaţia de a deveni cineva l-a împins spre literatură.
 
 
 
Blaise Pascal
 
A fost unul dintre cei mai buni matematicieni şi fizicieni ai secolului XVI. Tatăl sau, de asemenea un matematician cunoscut pe atunci, avea metode neordodoxe asupra educaţiei şi iniţial nu a vrut să-l lase pe Blaise să înveţe matematică până la vârstă de 15 ani. Supărat de această decizie, Blaise a început să înveţe geometrie de unul singur, iar la vârstă de 12 ani a descoperit că suma unghiurilor unui triunghi este egală cu două unghiuri drepte. Când a aflat tatăl sau de această descoperire, s-a gândit că fiul sau are un talent în acest domeniu şi l-a lăsat să folosească o copie a „Elementelor” lui Euclid.
 
La vârstă de 14 ani, Blaise a început să îşi însoţească tatăl în marile întruniri ale matematicienilor de la Paris. La 16 ani a prezentat la aceste întâlniri câteva teoreme despre geometria proiectivă, între care era şi capodoperă să, hexagonul mistic al lui Pascal.
 
William James Sidis
 
Cu abilităţi excepţionale în matematică şi lingvistică, Sidis a fost unul dintre cei mai inteligenţi oameni ai planetei. La 18 luni putea să citească, iar la vârstă de 8 ani putea vorbi fluent latină, greacă, franceză, rusă, germană, ebraică, turcă şi armena. Tot la 8 ani şi-a inventat şi propria limba, numită Vendergood. La 9 ani a intrat la Harvard şi la 11 ani a ţinut o conferinţă despre matematică. S-a spus că IQ-ul lui ar fi fost între 250 şi 300. Unii l-au considerat că fiind cel mai deştept om din lume.
 
Kim Ung-yong
 
Cunoscut momentan drept „cel mai deştept om viu de pe Pământ”, Kim este înregistrat în Cartea Recordurilor cu un IQ de 210, cel mai mare înregistrat oficial vreodată. La 3 ani a intrat la facultate, iar la 4 ani putea să memoreze simultan 2000 de cuvinte în engleză şi germană. Până la vârstă de 7 ani putea scrie poezie în coreana şi chineză, şi avea 2 cărţi cu poeme şi eseuri. La vârsta de 7 ani a fost invitat să lucreze la NASA.
 
Gregory Smith
 
La 10 ani, Gregory a intrat în colegiu, iar la vârstă de 12 ani a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace. A fondat şi un grup de susţinere a drepturilor copiilor.
 
 
Okita Soji
 
Şi Soji a fost un copil minune, dar în alt domeniu. La vârstă de 12 ani a învins un maestru în kenjutsu, iar la 18 ani a devenit cel mai bun luptător al acestor arte marţiale. A murit de tuberculoză la 25 de ani.
 

Pablo Picasso
 
Cel mai faimos pictor din istorie, Picasso, şi-a început viaţă că un geniu. La 8 ani a pictat una din cunoscutele lui opere, La Picardo, iar înainte de 12 ani producea schiţe ale diferitelor fotografii. În timpul adolescenţei a fost deja considerat un pictor matur, cu opere semnificative.
 
Akrit Jaswal
 
Cu un IQ estimat la 146, Jaswal este cea mai tânăra persoană admisă la o facultate de medicină din India. La 6 ani asista la operaţii şi la 7 a început să practice. Este şi un fizician foarte bun.

Wolfgang Amadeus Mozart
 
Unul din cei mai faimoşi copii genii din toate timpurile, Mozart a învăţat să cânte la pian la vârstă de 4 ani, iar între 5 şi 8 ani şi-a cumpus unele dintre cele mai cunoscute opere. A scris peste 600 de opere, cele mai multe dintre ele în tinereţe. A rămas în istorie drept unul dintre cei mai faimoşi cântăreţi din toate timpurile, potrivit wealthforteens.com.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii