Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale DSVSA Constanţa Amenzi, avertismente şi tone de produse alimentare retrase de la vânzare

ro

13 May, 2014 10:33 2043 Marime text


În urma controalelor realizate, săptămâna trecută, de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa au fost aplicate două amenzi, cinci avertismente şi tone de produse au fost retrase de la comercializare.
Mai exact, în perioada 5-11 mai au fost verificate 211 obiective. Pentru nereglile întâlnite, ispectorii DSVSA Constanţa au aplicat două amenzi în valoare totală de 1.200 lei unei unităţi de comercializare a produselor alimntare şi unui laborator cofetrie-patiserie pentru neîntrţinerea spaţiilor de lucru şi pentru etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare. De asemnea, au fost aplicate cinci avertismente pentru neîntreţinerea spaţiilor de producţie şi a echipamentelor de lucru. În plus, tone de produse au fost retrase de la vânzare, după cum urmeaza: 6.066 kilograme de carne şi produse din carne, 1.217 kilograme de lapte şi produse lactate, 1.910 kilograme de peşte şi produse din peşte, 39 de kilograme de ouă şi alte produse alimentare cântărind 1.341 kilograme. Valoarea totală a produselor confiscate se ridică la 117.739 de lei.
În perioada menţionată au fost desfăşurate activităţi de supravechere şi control în 30 de depozite alimentare, 25 de unităţi de producţie, 7 laboratoare cofetărie patiserie, 45 de unităţi de alimentaţie publică, 38 de unităţi de comercializare, 16 pieţe agroalimentare, 33 de unităţi de fabricare pâine şi specialităţi panificaţie, o unitate de mororit, 5 supermarket-uri, 6 depozite de seminţe de consum, o unitate de fabricare de băuturi răcoritoare, o unitate de fapricare ulei şi o unitate de fabricare a altor produse alimentare.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii