Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale de proporții în Delta Dunării și în complexul Razim – Sinoe

ro

12 Jul, 2016 11:40 2069 Marime text
Poliția Română a continuat, în perioada 4 – 8 iulie a.c., acțiunile pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu produse piscicole. Astfel, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării din cadrul Direcției de Ordine Publică – I.G.P.R. au efectuat nouă controale, dintre care șapte în Delta Dunării și două în complexul Razim – Sinoe.
 
În urma acțiunilor, polițiștii au constatat trei infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura și au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.100 de lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscate sau ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 25.160 de lei, respectiv 453 de kiligrame de pește, trei ambarcațiuni și două motoare de ambarcațiuni, un rezervor, două rame, 65 de plase monofilament și zece setci cu fir textil.
 
De exempu, în 7 iulie a.c., polițiștii au depistat un bărbat, din localitatea Murighiol, care transporta 248 de kilograme de pește proaspăt cu o ambarcațiune de tip lotcă din fibră de sticlă, propulsată de un motor. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că cel în cauză nu a putut prezenta documente legale de proveniență.
 
Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor sau produselor din pește obșinute din pescuit, faptă prevăzută și pedepsită de O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.
 
Totodată, polițiștii au constatat că 4 kilograme de pește proaspăt din speciile știucă și lin erau exemplare subdimensionate, motiv pentru care i-au aplicat amendă contravențională, în valoare de 2.000 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii