Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescuit ilegal în județele Constanța și Tulcea! S-a lăsat cu amenzi

ro

23 Sep, 2023 10:31 1029 Marime text
foto: Pexels ​În perioada 1 – 15 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au acționat pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, în județele Constanța și Tulcea.
 
Astfel, au fost desfășurate 4 acțiuni, fiind efectuate și 44 de controale, iar două persoane fiind conduse la sediul poliției pentru cercetări, transmite Poliția Română prin intermediul unui comunicat oficial. 
 
Au fost legitimate 140 de persoane și au fost verificate 12 mijloace de transport.

De asemenea, au fost indisponibilizate peste 650 de kilograme de pește, din diferite specii, 187 de unelte de pescuit, două autoturisme și un cântar electronic.
 
Valoarea bunurilor confiscate este estimată la peste 51.000 de lei, a mai punctat sursa citată. 
 
Polițiștii au constatat 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.700 de lei, conform Legii nr. 82/1993, privind constituirea Rezervației Biosferei ,,Delta Dunării” și O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
 
Exemple:

 
1. La data de 13 septembrie 2023, pe D.J. 299, în apropierea localității Niculițel, județul Tulcea, a fost depistat un bărbat care deținea, în portbagajul autoturismului, 6 exemplare de pește proaspăt specia somn, sub dimensiunea minimă legală, precum și 16 exemplare pește proaspăt specia caras, fără a deține documente legale de proveniență.
 
Autoturismul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.
 
Exemplarele de pește au fost redate mediului natural.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuitul resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale.

 
2. La data de 12 septembrie 2023, în cadrul activităților la Marea Neagră, au fost descoperite unelte de pescuit de tip ohane, în care erau capturate 4 exemplare de păstrugă, ce au fost eliberate în mediul natural.
 
De asemenea, la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, a fost descoperită o ambarcațiune de pescuit, condusă de un bărbat de 50 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe, care se întorcea de la pescuit de calcan.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta a încălcat condițiile de autorizare la pescuitul calcanului, în sensul în care nu a completat jurnalul de pescuit privind captura realizată.
 
Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și s-a dispus confiscarea a 116 kilograme de calcan, în valoare de 5.100 de lei.


Citește și:

Delta Dunării, sub supravegherea inspectorilor ecologi. Abaterile de la lege, sancționate (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii