Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codul fiscal ne îndatorează sau ne sprijină?

ro

18 Aug, 2015 22:18 1513 Marime text
Mugur Isărescu consideră binevenit Codul fiscal, dar are rezerve cu privire la reducerile de taxe prevăzute în document, acestea fiind induse de „impactului lor asupra macrostabilitatii, a stabilităţii financiare şi, în ultimă instanţă, asupra stabilităţii preţurilor”, informează enational.ro.
 
„Văd că nu se înţelege că, dacă reducem impozitele şi creştem deficitele şi datoriile publice, vom depinde şi mai mult de finanţarea externă. Dacă se analizează cu atenţie programele cu UE şi FMI aprobate în Parlament – şi cu care prevederile din noul Cod fiscal sunt în evident conflict –, ele propun o soluţie mult mai bună decât creşterea datoriei publice: scăderea treptată a datoriei publice prin ţinerea sub control la nivel structural a deficitelor bugetare, concomitent cu o creştere economică sustenabilă şi de durată, la nivelul potenţialului economiei româneşti”, şi-a detaliat Isărescu punctul de vedere.
 
În acest context, Mugur Isărescu a explicat şi că reducerea impozitelor duce implicit la creşterea dependenţei României de finanţarea externă. Creşterea economică de 4% se îndreaptă spre limita potenţialului economic actual, iar stimularea consumului în proporţii mari, prin reducerea masivă de taxe în acelaşi timp, pune în pericol echilibrele macroeconomice, mai atrage atenţia Mugur Isărescu.
 
Sursa: www.enational.ro
Sursa foto: www.stiri.tvr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii