Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetaţi pentru trafic de droguri şi operaţiuni cu produse psihoactive

ro

11 Jul, 2016 13:21 2627 Marime text
Poliţiştii  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au finalizat cercetările într-un dosar penal privind patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 25 ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, fără drept  (art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000) şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (art. 16 al. 1 din Legea nr. 194/2011). 

La 10.03.2015, poliţiştii s-au sesizat din oficiu despre faptul că un bărbat de 21 ani din mun. Tulcea este implicat în procurarea de droguri şi produse etnobotanice, pe care le comercializează către consumatorii din municipiu.

În luna septembrie 2015, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea cu sprijinul celor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Măcin au identificat patru tineri ce deţineau 97 de pliculeţe cu fragmente vegetale, reprezentând cantitatea totală de 7,2 grame.

Doi dintre cei patru inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia şi au fost condamnaţi la pedepse de 1-2 ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, cu un termen de supraveghere de 2 ani, prestarea unei munci neremunerate, în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, precum şi plata cheltuielilor judiciare. 

Al treilea bărbat de 21 ani a fost cercetat şi trimis în judecată în stare de libertate, iar cu privire la al patrulea se continuă cercetările.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii