Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Droguri comercializate consumatorilor minori din Bihor! Trei suspecți, reținuți de procurorii DIICOT

ro

24 Jan, 2024 16:59 693 Marime text
Foto cu rol ilustrativLa data de 22.01.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea a 3 inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

Potrivit procurorilor DIICOT, din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie 2023 - ianuarie 2024, aceştia au deţinut şi comercializat, în mod repetat, cantităţi de droguri de risc şi mare risc şi substanţe psihoactive ( canabis, cristal, ecstasy şi 2MMC), către consumatori, inclusiv minori, de pe raza judeţului Bihor.

La aceeaşi dată, au fost puse în aplicare 22 de mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate diferite cantităţi de substanţe interzise, sume de bani, telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă.

„În cursul zilei de 23.01.2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Percheziții DIICOT într-un dosar de trafic de droguri (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii