Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetați pentru clonare de carduri

ro

12 Sep, 2016 14:38 2098 Marime text
Mai mulți cetățeni bulgari au fost surprinși în flagrant delict în timp ce demontau dispozitive de skimming montate anterior pe bancomate. Clonele cardurilor ar fi fost folosite de membrii grupării pentru a efectua retrageri neautorizate în țări din sud-estul Asiei, cu precădere în Filipine.
 
Polițiștii specializați în combaterea criminalității informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T — S.T. București au destructurat o grupare infracțională specializată în clonarea de carduri.
 
La data de 10 septembrie, polițiștii au surprins în flagrant delict mai mulți cetățeni bulgari în timp ce demontau dispozitive de skimming montate anterior pe bancomate.
 
În urma percheziției corporale efectuate asupra acestora au fost identificate dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare și a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea și demontarea dispozitivelor pe bancomate, telefoane mobile, carduri bancare, precum și documente de călătorie care atestă deplasările acestora în Filipine.
 
Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada martie — septembrie 2016, ar fi instalat dispozitive de skimming pe 6 ATM-uri ale mai multor bănci din România. Ulterior compromiterii cardurilor, erau realizate clone ale acestora cu ajutorul cărora membrii grupării efectuau retrageri neautorizate în țări din sud-estul Asiei, cu precădere în Filipine.
 
Față de unul dintre cei în cauză a fost dispusă măsura reținerii urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
 
Membrii grupării sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere de instrumente în vederea falsificării de valori și acces ilegal la un sistem informatic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii