Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazarea la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța, majorată (document)

ro

29 Aug, 2016 11:15 7124 Marime text
Unul dintre proiectele de hotărâre de pe masa aleşilor din şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa de la 31 august se referă la „Aprobarea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției lunare de întreținere datorată de persoanele vârstnice la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța pe anul 2016”. Proiectul a fost iniţiat de către primarul Constanţei, Decebal Făgădău.
 
Conform proiectului de hotărâre, persoanele dependente și semidependente vor achita în plus 50 de lei pe lună, contribuție suplimentară. De asemenea, persoanele care locuiesc în garsonieră singure, vor plăti în plus 50 de lei, reprezentând utilități exclusive.
 
Îngrijirea persoanelor vârstnice în cămine reprezintă o măsură de asistență socială și poate fi dispusă cu titlu de excepție pentru persoanele care se găsesc în una dintre situațiile:
  • Nu are familie sau nu se află în întreținerea unei sau unor persoane obligate la aceasta;
  • Nu are locuință și nici posibilitatea de a-și asigura condițiile de locuit pe baza resurselor proprii;
  • Nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare;
  • Nu se poate gospodări singură sau necesită îngrijire specializată;
  • Se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile sociomedicale, datorită bolii ori stării fizice sau psihice.
Costul mediu lunar de întreținere se stabilește anual, de către Consiliile locale, după caz, „în funcție de gradul de dependență al persoanei vârstnice îngrijite”.
 
Potrivit raportului hotărârii publice, unul dintre serviciile sociale furnizate persoanelor vârstnice este îngrijirea temporară sau permanentă într-un cămin pentru persoane vârstnice, care asigură condiții corespunzătoare de găzduire, de hrană, îngrijiri medicale, recuperare, readaptare, activități de ergoterapie, petrecerea timpului liber, asistență socială și psihologică.
 
Proiectul de hotărâre privind „Aprobarea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției lunare de întreținere datorată de persoanele vârstnice la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța pe anul 2016“ poate fi vizualizat în secţiunea „Documente”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii