Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Ziua Independenței României, Ziua Victoriei,Ziua Europei și Ziua Regalității, sărbătorite la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța (GALERIE FOTO)

ro

09 May, 2024 14:02 706 Marime text
Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța

Căminul pentru Persoane Vârstnice a marcat aceste zile de mare importanță istorică prin activități deosebite.
Conform comunicatului emis de Primăria Municipiului Constanța, seniorii au discutat despre importantele evenimente ale istoriei naționale și universale pe care le sărbătorim, au vizionat documentare tematice și au fost informați cu privire la termenii noi legaţi de Uniunea Europeană, ţările din cadrul U.E, obiectivele și valorile acesteia.


Pe 9 mai sărbătorim Ziua Europei, sărbătoarea anuală a păcii și unității în Europa, și Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, care reprezintă semnarea actului de capitulare a Germaniei naziste în urmă cu 79 de ani și încetarea războiului pe bătrânul continent.

Pe 10 mai, începând din anul 2022, sărbătorim Ziua Independenței Naționale a României. Proclamarea independenţei de stat a reprezentat încununarea eforturilor politice și diplomatice întreprinse în acei ani pentru emanciparea României de sub suzeranitatea otomană.

La 10 mai 1877, moțiunea adoptată de Adunarea Deputaților și Senat a devenit lege prin promulgarea ei de domnitorul Carol I, consfințind în mod oficial apariția noului stat independent.Legea privind sărbătorirea Zilei Independenței de Stat a României a fost adoptată de Parlamentul României la data de 8 iulie 2021.

Și tot pe 10 mai, este marcată Ziua Regalității. La 10 mai 1866, Carol I a fost proclamat Domnitor al României, iar la 10 mai 1881 a fost proclamat regatul. Din 1866 şi până la momentul abdicării Regelui Mihai I la 30 decembrie 1947, data de 10 Mai a fost Ziua Naţională a României, a încheiat sursa citată.

Citește și:
Primăria Constanța Activități speciale de sărbători, la Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii