Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălina Ponor participă alături de Alex Filip la Raliul Harghitei

ro

06 Oct, 2016 19:24 2579 Marime text
După o serie de competiții internaționale la care a concurat anul acesta, Alex Filip va lua startul și la ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri cu un Renault Clio R3T.
 
La shakedown va merge împreună cu Cătălina Ponor și Harry Dumitraș, președintele Federației Române de Rugby, iar în competiție va lua startul împreună cu Mihaela Dobranici Beldie, singura femeie-navigator care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), informează ilfovsport.ro.
 
Alex Filip, cel mai bine clasat pilot român din Campionatul European de Raliuri și în 2016, va lua startul în acest weekend și la ultima etapă din Campionatul Național.
 
Anul acesta Raliul Harghitei se va desfășura pe asfalt și tot aici Alex Filip a câștigat, alături de Bogdan Iancu cel de-al doilea titlu de campion național la două roți motrice.
 
“Mă leagă amintiri foarte frumoase de această etapă și tocmai de aceea mă bucur că avem ocazia să iau din nou startul în Raliul Harghitei unde voi concura cu modelul Renault Clio R3T pregătit de echipa TurboTehnics Cluj-Napoca”, a spus Alex Filip, citat de Ilfov Sport.
 
La testele de pregătire pentru etapa de la Harghita, Alex Filip îi va avea în dreapta în postura de copiloți pe Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, și pe Harry Dumitraș, fost căpitan al naționalei de rugby și actualmente președintele Federației Române de Rugby.
 
“Am încercat de multe ori să fac un schimb de experiență cu sportivi din alte discipline și sunt onorat că îi voi avea în mașină alături de mine pe Cătălina Ponor și Harry Dumitraș. Nu șiu dacă voi avea eu curaj să urc pe bârnă după această etapă, dar sigur mi-ar plăcea să joc măcar câteva minute într-un meci de rugby”, a spus Alex Filip.
 
După podiumul din Grecia și locul patru din Polonia unde a concurat împreună cu Bogdan Iancu, Alex Filip va lua startul în etapa de la Harghita alături de Mihaela Dobranici Beldie, un copilot cu experiență adunată înclusiv pe probele din Campionatul Mondial de Raliuri.
 
“Sunt extrem de încântată să revin într-o mașină de raliu. Chiar dacă în ultima perioadă programul meu nu mi-a permis să mai particip la competiț ii automobilistice, recunosc că mi-a lipsit și așteptam cu nerăbdare acest moment în care voi face din nou ceea ce îmi place foarte mult. Alex este un pilot rapid care a acumulat experiență în competiții internaționale și asta îmi dă un plus de încredere. Chiar dacă timpul de pregătire este foarte scurt sunt convinsă că vom face un echipaj bun”, a spus Mihaela Dobranici Beldie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii