Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNS organizează joi, la Constanţa, un amplu protest în cazul Portul

ro

26 May, 2014 08:26 2637 Marime text
Blocul Naţional Sindical (BNS) organizează manifestaţii de protest joi, la Constanţa, fiind vizat transferul a 13% din acţiunile Portului Constanţa de la Ministerul Transporturilor la Consiliul Local, a declarat Dumitru Costin, liderul BNS, pentru bursa.ro.
Dumitru Costin: "Operatorii portuari nu vor taxe mari, care să susţină un trafic mic"
Subiectul pe care sindicaliştii ar urma să îl abordeze în cadrul protestelor programate pentru joi se referă la transferul a 13% din acţiunile Portului Constanţa de la Ministerul Transporturilor la Consiliul Local, conform lui Dumitru Costin, care a precizat tot pentru bursa.ro că "În cazul Portului Constanţa, situaţia este mai complicată pentru Guvern. Operatorii portuari îşi doresc un comportament corect, decent şi nediscriminatoriu. Ei solicită de mai mult timp contracte de subconcesiune. Nimeni nu poate investi acolo, câtă vreme nu există aceste contracte. Vorbim de investiţii de zeci de milioane de euro în ceva ce nu îţi aparţine deloc. Operatorii nu vor taxe mari, care să susţină un trafic mic. Din contră, taxele mai mici ar ajuta la creşterea traficului. Trebuie să ţinem cont de interesul strategic. Nu sunt deloc vorbe mari, ci presiuni foarte mari.
     Dumitru Costin a semnalat că portul s-ar afla sub influenţa Rusiei şi a altor factori importanţi: "Portul Constanţa se află inclusiv sub influenţa Rusiei, la câteva sute de kilometri de Crimeea, care este punct strategic al ruşilor. Veţi vedea cât vor investi acolo. În plus, este foarte aproape de baza americană, de la Kogălniceanu. Le are pe toate. Repet, acestea nu sunt deloc vorbe mari".
     Liderul sindical a mai afirmat şi că propunerea statului de a lista un pachet de 14% din acţiunile Portului Constanţa este una pripită, din cauză că ar putea aduce în acţionariat un investitor mare, "de cine ştie ce naţionalitate", care ar complica situaţia portului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii