Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocat din Baroul București cercetat penal pentru trafic de influență. A fost plasat sub control judiciar

ro

27 Sep, 2017 17:05 1885 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 27 septembrie 2017, a inculpatului POPESCU GEORGE ALEXANDRU, avocat în cadrul Baroului București, pentru săvârşirea  infracţiunii de trafic de influenţă.
 
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În cursul lunii septembrie 2017, inculpatul  Popescu George Alexandru, în calitate de avocat în cadrul Baroului București, a pretins de la ruda unei persoane cercetate în stare de arest preventiv pentru săvârșirea unei infracțiuni de contrabandă (martor în prezenta cauză), suma de 4.000 euro.
           
Banii respectivi (ce urmau să fie remiși în două tranșe) au fost pretinși de inculpat în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor ofițeri din cadrul Poliției Capitalei, pe care îi poate determina să îi furnizeze informații utile pe baza cărora persoana arestată preventiv să poată formula un denunț.
           
De asemenea, inculpatul  Popescu George Alexandru i-a mai promis martorului că va interveni și pe lângă procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București, pentru ca aceștia să accepte denunțul respectiv și astfel, persoana arestată preventiv să beneficieze de cauzele de reducere a limitelor de pedeapsă, prevăzute în legislația specială.
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Popescu George Alexandru trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.
 
Inculpatului Popescu George Alexandru i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
           
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
             

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” au precizat procurorii DNA. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii