Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aviz pentru cercetarea ministrului mediului, Laszlo Borbely Administratorul firmei care urma să consolideze falezele din Eforie şi Tuzla, pus sub urmărire penală

ro

12 Jul, 2011 20:42 2236 Marime text

laszlo-borbely2.jpgProcurorii DNA vor solicita aviz pentru cercetarea ministrului mediului, Laszlo Borbely, suspectat de trafic de influenta, a transmis cu putin timp in urma postul public de televiziune, anunţă http://www.hotnews.ro/.

Într-un raspuns oficial trimis TVR, DNA afirma ca, la data de 5 iulie a.c., procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de invinuitii: Ioan Ciocan, asociat unic si administrator al SC Lescaci Com SRL Negresti Oas, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta si Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de cumparare de influenta. În 2007, sub şefia lui Gheorghe Babu la DADL, SC Lescaci Com a câştigat licitaţiile pentru refacerea falezelor din Eforie şi Tuzla. De asemenea, în 2006, cotidianul Jurnalul Naţional vorbea despre cazarma de la Eforie Sud a Brigazii din Sud-Estul Europei care fusese construită de firma ginerelui vicepresedintelui de la acea vreme al Consiliului Judetean Satu-Mare, Gheorghe Ciocan. Lucrarile, in valoare de peste un milion de euro, s-au facut in perioada in care ministru al Apararii era Ioan Mircea Pascu, politicianul PSD care imparte o aceeasi vila chiar cu colegul sau de partid, Gheorghe Ciocan. "Cand sediul SEEBRIG s-a mutat la 16 mai 2003 de la Plovdiv, Bulgaria, la Constanta, ministrul Apararii de atunci, Ioan Mircea Pascu, a cules laurii acestui eveniment de diplomatie militara. La succesul evenimentului a contribuit si varul proaspat dat cazarmii din Eforie Sud de firma SC Lescaci Com SRL din Negresti Oas, judetul Satu-Mare - exact judetul in care Ioan Mircea Pascu a castigat in anul 2000 scaunul de deputat", scria Jurnalul Naţional.

UPDATE:

Pe 13 decembrie 2010, SC Lescaci Com SRL a câştigat de la Direcţia Apele Române Dobrogea Litoral licitaţia pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor în bazinul hidrografic Casimcea, judeţul Constanţa. Câştigătoare dintre opt ofertanţi, societatea şi-a atribuit contractul la valoarea de 19.938.428,31 lei fără TVA.

Vom reveni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii