Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi românii vor vedea ce n-au văzut Moţiunea de cenzură prin care PSD încearcă să îşi răstoarne propriul guvern

ro

18 Jun, 2017 07:37 3676 Marime text
Despre acțiunea în forță de astăzi a PSD contra proriului Guvern, care va constitui unul din momentele istoriei postdecembriste, se va vorbi ca despre o adevărată premieră: PSD împotriva PSD.

Parlamentarii vor veni la serviciu ca să citească moţiunea de cenzură prin care PSD încearcă să îşi răstoarne propriul guvern.


Conducerea partidului şi-a convocat de urgenţă parlamentarii şi anunţă măsuri drastice împotriva celor care vor absenta sau vor vota împotriva moţiunii. Din ţară, aproape toate filialele s-au declarat de partea lui Liviu Dragnea.

Social democraţii şi-au dat seama că, pentru a putea vota miercuri moţiunea de cenzură, sunt obligaţi să citească documentul în plenul camerelor chiar duminică, pentru a respecta termenele din regulament şi din Constituţie.


Între timp, social democraţii se mobilizează pentru a se asigura că vor avea măcar cele 233 de voturi necesare pentru a răsturna Guvernul. Speră, totuşi, să mai primească şi câteva de la alte gruprui parlamentare, pentru a fi siguri că vor îi vor depăşi ca număr pe susţinătorii lui Sorin Grindeanu.

În istoria postdecembristă, 2 din cele 30 de moţiuni de cenzură au fost aprobate de Parlament. Una a dus la demiterea guvernului Boc, cealaltă a dat jos guvernul Ungureanu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii