Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Iohannis, declarații după moțiunea de cenzură „Primul pas pentru alegerile anticipate a fost făcut”

ro

05 Feb, 2020 18:37 2269 Marime text
Președintele Iohannis, în aceste momente, face declarații în presa centrală cu privire la rezultatul moțiunii de cenzură:

„Este momentul să ne gândim ce avem în spațiul politic. vedem, pe de o parte, un guvern liberal pe un val popular pozitiv, un guvern care vrea să facă reforme, care vrea să vină cu soluții pentru români și România, cu proiecte pentru autostrăzi și spitale. Pe scurt, un guvern care vrea să pună România în normalitate. Pe de altă parte, avem un guvern cu majoritate PSD. Un guvern frustrat care se opune acestor reforme. Din cauza acestui PSD, guvernul nu va mai putea continua reformele începute”

„Lucrurile stau așa: Guvernarea merge mai departe, Guvernul merge mai departe, într-adevăr cu mai puține atribuții, dar va merge mai departe. Instituțiile vor funcționa! Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări mâine, la ora 12.00. După ce voi termina aceste consultări, cel mai probabil mâine seară, voi desemna un candidat pentru funcția de premier. Eu am fost și rămân adeptul alegerilor anticipate. Însă, dacă constat că partidele nu înțeleg acest lucru, atunci, voi insista pe un guvern construit în jurul PNL, un guvern care vine cu reforme. Este inadmisibil să pierdem timpul din cauza unui partid ca PSD care nu-și dorește reforme. Avem resurse. Avem partide care vor să se implice, partide care vor să se implice pentru români. Primul pas a fost făcut pentru alegerile anticipate, următorul pas va fi făcut mâine, consultările cu formațiunile politice, iar mai apoi, voi anunța pașii ce vor mai trebui să se facă”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursă foto: Administrația Prezidențială
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii