Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moțiunea de cenzură a PSD va fi citită luni

ro

30 Jan, 2020 15:25 2007 Marime text
Moţiunea de cenzură depusă de PSD va fi prezentată în plenul Parlamentului luni, de la ora 14,00, au decis Birourile permanente reunite, relatează agerpres.ro.

Data dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură urmează să fie stabilită într-o nouă şedinţă a Birourilor permanente.

Joi, PSD a depus moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Moţiunea are 208 semnături ale PSD şi UDMR, conform unor surse politice.

Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere, se arată în textul moţiunii de cenzură.

Potrivit regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii