Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Elevilor din Constanţa, alături de eleva premiantă de la Pedagogic, sancţionată după beţia din Mamaia

ro

18 Oct, 2014 20:22 2755 Marime text
Asociația Elevilor din Constanța condamnă public așa-zisa sancțiune impusă unei eleve de clasa a IX-a de la Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Brătescu”, care a intrat în comă alcoolică săptămâna trecuta, în noaptea zilei de 10 octombrie, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

”Potrivit informațiilor furnizate de presa locală, elevei i-a fost scăzută nota la purtare cu un punct și a primit mustrare scrisă. Această sancțiune a fost adoptată într-un mod care excede autoritatea unității de învățământ, având în vedere că eleva în cauză nu a săvârșit vreo fapta în incinta unității de învățământ, ci în timpul său liber, în afara orelor de curs. Pentru ca o persoană să răspundă pentru faptele sale, trebuie îndeplinite mai multe condiții: să aibă o conduită ilicită, să se stabilească o vinovăție și să existe o legătură cauzală între faptă și rezultat. Or în acest caz nu este îndeplinită nicio condiție. Înțelegem că rolul educativ al școlii nu se limitează la predarea pur și simplu a materiei, ci se extinde și la formarea caracterului și moralității elevilor, dar aceasta nu se poate subsuma autorităților competente și nici nu poate cenzura sau sancționa tinerii în orice situație, doar pentru că aceștia sunt elevi ai respectivei unități de învățământ, aceasta practică este una cu origini nedemocratice și nu are în vedere viața privată a copilului”, se mai arată în comunicat.


În acest sens, Asociaţia solicită conducerii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța să corecteze acest act abuziv în termen de trei zile, altfel va întreprinde toate demersurile necesare restabilirii ordinii de drept. “Asociația Elevilor din Constanța le sugerează directorilor unităților de învățământ din Constanța să urmărească respectarea cadrului legal în vigoare, să își limiteze acțiunile doar la acțiunile sau măsurile necesare în școală. De asemenea, deplângem lipsa de cultură juridică și de înțelegere a unor principii fundamentale pentru o democrație, precum și tendința de a utiliza practici totalitare în unitățile de învățământ, ducând la crearea unor instituții totale în care unitatea de învățământ urmărește să controleze fiecare aspect al vieții sociale a elevului”, conchide documentul citat.


Sursa foto: arhivă




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihnea Ovidius 18 Oct, 2014 22:08 si mie mi se pare ciudat....