Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Al doilea seism, mai puternic, a lovit aceeaşi zonă din Italia!

ro

26 Oct, 2016 22:44 1846 Marime text
Un nou cutremur de suprafaţă cu magnitudinea iniţială de 6,3 grade pe scara Richter a fost înregistrat, în această seară, la ora 22:18 minute (ora României), în apropiere de Perugia, în centrul Italiei.
 
Conform estimărilor de până acum, epicentrul s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri. Mişcarea seismică a fost resimţită în Ascoli Piceno, Perugia, dar şi la Roma, aflată la o distanţă de 135 de kilometri.
 
Reamintim că, tot în această seară, la ora 18:10, un cutremur de 5,5 grade s-a produs în acceaşi zonă muntoasă din centrul Peninsulei. Seismul nu s-a soldat nu victime sau cau pagube materiale semnificative. Cu toate acestea, oamenii au sunat la numărul unic de urgenţă pentru a cere ajutor.

UPDATE 2
Biserica din Norcia, afectată şi de seismul de 6,3 din luna august, s-a prăbuşit, în această seară.

S-ar părea că şi liniile de telecomunicaţii au fost blocate zeci de minute după producere cutremurului.

Oamenii din zonele afectate, unde majoritatea imobilelor au risc seismic, vor petrece noapte afară de teamă ca seismul să nu aibă alte replici care să le distrugă locuinţele.

UPDATE 1
Şi acest al doilea cutremur a fost retrogradat de către specialişti de la 6,3 grade la 6,1 grade Richter. Potrivit informaţiilor de până acum, mai multe case şi clădiri din Maceta, în apropierea epicentrului, s-au prăbuşit în urma seismului. Autorităţile, citate de presa italiană, spun că cel puţin două persoane sunt rănite după ce au fost prinse sub dărâmături. La această oră, bilanţul seismului este greu de estimat.
 
Citeşte şi...
UPDATE 2 Seism de 5,5 grade Richter în Italia


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii