Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Surse Ambarcațiunea găsită pe mare în zona Tuzla, detonată în Poligonul Capu Midia! Bubuitură puternică auzită în municipiul Constanța! (VIDEO)

ro

05 Apr, 2024 18:55 4477 Marime text
Un zgomot puternic s-a auzit astăzi în jurul orei 18.00 în municipiul Constanța. 

Locatari din mai multe zone din municipiu susțin că zgomotul a fost foarte puternic, iar în unele zone s-a simțit ca un cutremur. 

Momentan nu se știe ce a produs acest zgomot și dacă are legătură cu detonarea ambarcațiunii găsite zilele trecute în largul Mării, în zona Tuzla. 

Amintim că în cursul serii de joi, 4 aprilie, nava de căutare-salvare Artemis a Agentiei Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a transportat, în zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, ambarcațiunea recuperată din apele teritoriale românești. 

„ Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, a pus în aplicare procedurile operaționale specifice de cercetare a ambarcațiunii.

Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcațiune răsturnată la aproximativ 20Mm est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot“ - au mai precizat reprezentanții MAPN.


UPDATE: 

Potrivit unor surse neoficiale, ambarcațiunea ar fi fost detonată în Poligonul Midia. 

Localnicii din zonă susțin că zgomotul a fost unul extrem de puternic. 

„Eram la Corbu, foarte puternică explozia urmată de un nor negru de fum“ - a transmis un cititor pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța. 


UPDATE: Oficial de la ISU Dobrogea 

„În această seară în jurul orei 18.30 de minute în dispeceratul ISU Dobrogea al Județului Constanța au fost primite 3 apeluri prin care cetățenii semnalau faptul că au fost auzite bubuituri zgomote puternice în zonele Constanța, Mamaia Nord și Vadu. A fost luată legătura cu autoritățile responsabile și s-a stabilit faptul că a fost vorba despre o detonare controlată care a avut loc în Poligonul Midia. Întrucât a fost vorba despre un eveniment controlat într-un mediu controlat ISU Dobrogea nu a fost nevoit să deplaseze forte și mijloace în teren deoarece nu a fost o situație de urgență iar populația nu a fost afectată“ - a precizat lt. Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. 

UPDATE: Oficial de la Prefectul Județului Constanța 

„A fost o explozie controlată, într o zonă militară.
Instituția Prefectului are atribuții în ceea ce privește situațiile de urgență, acestea fiind evenimente cu caracter civil.


Nu era nevoie de implicarea noastră, întrucât nu a existat niciun pericol pentru populație. 
Va exista un comunicat din partea MApN“ - a declarat pentru ZIUA de Constanța, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. 

UPDATE: Oficial de la MAPN
 
Vineri, 5 aprilie, la ora 18.24, în Poligonul de trageri antiaeriene Capu Midia, județul Constanța a avut loc o detonare controlată executată de specialiști ai Serviciului Român de Informații și ai Ministerului Apărării Naționale. 
 
Procedura s-a desfășurat în condiții de siguranță și cu respectarea tuturor dispozițiilor legale.

Citește și: 

ConstanțaUltimele informații despre ambarcațiunea găsită răsturnată în mare, din partea MApN (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii