Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP Precizări importante pentru românii din străinătate care vor să voteze la alegerile locale

ro

30 Nov, 2015 10:43 1186 Marime text
Alegerile locale bat la uşă. În acest context, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță diverse proceduri pentru categoriile sociale interesate de vot. Printre precizările importante se numără şi cea adresată românilor din Diaspora, care vor dori să-şi exprime votul la localele de anul viitor.  
 
Ce spune AEP
 
„Până cel mai târziu cu 45 de zile înaintea datei alegerilor, alegătorul înscris în Registrul electoral cu adresa de domiciliu poate să adreseze primarului unităţii administrativ-teritoriale de reşedinţă, prin poştă sau personal, o cerere scrisă, datată şi semnată, cuprinzând numele, prenumele şi adresa de domiciliu, pentru înscrierea sa cu adresa de reşedinţă în Registrul electoral pentru scrutinul respectiv, însoţită de o copie a actului de identitate şi o copie a dovezii de reşedinţă”, potrivit dispozițiilor art. 42 alin. (1), din Legea nr. 208/2015.
 
De asemenea, în conformitate cu art. 42 alin. (2), din Legea nr. 208/2015, „începând cu data de 1 aprilie a anului în care au loc alegeri parlamentare la termen şi până la data expirării a 48 de ore de la data începerii perioadei electorale, alegătorii cu domiciliul în ţară şi cu reşedinţa în străinătate, precum şi cei cu domiciliul în străinătate se pot înscrie în Registrul electoral cu adresa din străinătate pentru scrutinul respectiv în baza unei cereri scrise, datate şi semnate, cuprinzând numele, prenumele, codul numeric personal, însoţită de o copie a actului de identitate şi o copie a documentului care dovedeşte reşedinţa, eliberat de autorităţile străine, sau a paşaportului, cu menţionarea statului de domiciliu, transmise prin poştă ori depuse la misiunea diplomatică sau oficiul consular”.
 
Fiecare alegător înscris în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate este arondat unei singure secţii de votare.
 
Sursa foto: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii