Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 A murit Regina Ana!

ro

01 Aug, 2016 15:48 3342 Marime text
Majestatea Sa Regina Ana a României a trecut în nefiinţă. Anunţul a fost făcut de către Ioan-Luca Vlad.
 
„Ea este cea a cărei căldură şi atenţie, arătate faţă de mine în 1993, cu prilejul unei vizite la o expoziţie unde expunea şi tatăl meu, la Galeria Catacomba (actualul Muzeul al Colecţiilor - Calea Vicatoriei), m-au făcut să decid că misiune de viaţă să lucrez pentru Familia Regală şi, ulterior, să aleg Dreptul în acest scop.

Mulţi ani mai târziu, în 2011, ajungând la biroul sau din Aubonne, am găsit o fotografie cu noi doi înrămată şi semnată...
Sunt profund întristat de această pierdere, şi îmi sunt vii în memorie momentele petrecute în România alături de Majestatea Să, dar şi în Elveţia, unde îmi aduc aminte că, găsind în arhivă o imagine cu doi tineri în poziţie "en-garde" la scrima, am întrebat-o cine erau, deschizând astfel o povestire despre copilărie, şcoală şi despre colegul sau de scrima.

Mă bucur de aceste momente şi de faptul că am putut să-i aduc un prinos de recunoştinţă, ajutând la publicarea celor două timbre (2014 şi 2015) româneşti care o portretizează sub titlul corect.
Majestatea Să îmi va rămâne în suflet mereu că simbol al misiunii mele în viaţă.
Odihnească-se în Pace!”, a scris, pe Facebook, Ioan-Luca Vlad.

Totodată, familia regală a anunțat, pe site-ul oficial, că Regina Ana a murit astăzi, la ora 13.45, la Spitalul Morges din Elveția. 

UPDATE 3, ora 16.56

Istoricul Ioan Scurtu spune că Regina Ana a României a fost o persoană bună și generoasă. „Am avut sentimentul că a fost o persoană bună, generoasă, aplecată spre rezolvarea problemelor umane, cu alte cuvinte un om care, trecând peste greutățile vieții, a reușit să ajute persoane care se aflau în situații mai dificile", a declarat istoricul pentru Agerpres. De asemenea, a spus că „este bine că Regina Ana va fi înmormântată în pământ românesc lângă celelalte suverane ale României".

UPDATE 2, ora 16.47

Ana de Bourbon-Parma s-a născut la data de 18 septembrie 1923, la Paris, și a fost fiica principelui René de Bourbon-Parma și a principesei Margareta a Danemarcei.

L-a cunoscut pe regele Mihai I al României la Londra, în noiembrie 1947. S-au căsătorit la data de 10 iunie 1948, în Atena, la Palatul Regal. După nuntă, a început exilul regelui Mihai și al soției sale. Au locuit, până la sfârșitul anului 1948, la Vila Sparta. S-au mutat în Lausanne, în anul 1949, iar, mai târziu, în Anglia, unde au locuit până în 1956, când s-au întors în Elveția. S-au stabilit la Versoix, unde au locuit peste patruzeci și cinci de ani. În 2004, s-au mutat la Aubonne. 

Pe 10 iunie 2008, au sărbătorit „Nunta de diamant”, după 60 de ani de căsnicie.

 
UPDATE 1, ora 16.15

„La căpătâiul Reginei au stat, până în ultima clipă, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alături de Regină, în fiecare zi din ultima săptămână. Cu o zi înainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la părintele titular al Parohiei Catolice din orașul Morges", a anunțat Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I.
 
Conform tradiției Funeraliilor Regale din țara noastră, corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii