Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
14:53 22 09 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

A încetat din viaţă compozitorul român Adrian Enescu (video)

ro

19 Aug, 2016 16:06 1065 Marime text
Astăzi, Adrian Enescu - compozitor, orchestrator, instrumentist - s-a stins din viață, lăsând în doliu lumea muzicii româneşti. Trupul neînsufleţit al compozitorului va fi depus marţi, la Uniunea Compozitorilor şi muzicologilor din România.

Adrian Enescu a absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din Bucureşti, la secţiunea de compoziţie dirijată de Aurel Stroe şi cea de armonie. A a compus muzică foarte diversificată din punct de vedere stilistic, de la muzică Electro-Acoustică şi până la Muzică simfonică şi Jazz.

Discografie:
  • 1977 Basorelief (pop simfonic – Electrecord)
  • 1976 –1981 Orchestrator/ Compozitor pe mai multe discuri de jazz
  • 1981 Funky Synthesizer vol 1 (electroacustic – Electrecord)
  • 1983 STEREO GRUP (pop – Electrecord)
  • 1984 Funky Synthesizer vol 2 (electronic – Electrecord)
  • 1988 Cred in Tine (pop – Electrecord)
  • 1988 Buna seara iubite
  • 1989 Un buchet de trandafiri (pop – Electrecord)
  • 2001 November Dreams (ambiental -Axel Springer Company – Germany)
  • 2001 Invisible Movies (electronic – EarthTone Sonic Images Records USA)
  • 2002 Invisible Movies (ambiental – Buddha Bar)
  • 2013 Bird in Space (jazz – A&A Recoreds)
  • 2014 Invisible Movies (film music – A&A Recoreds)
  • 2014 Funky Synthtesizer 2.0 (electronic – A&A Recoreds).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii