Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? Solista Silvia Dumitrescu împlinește astăzi 61 de ani

ro

03 Oct, 2020 00:00 1641 Marime text
  • Silvia Dumitrescu (n. 3 octombrie 1959, București) este o interpretă de muzică pop din România.
 
A urmat cursurile Școlii Populare de Artă din București, la clasa regretatei Mihaela Runceanu, și s-a lansat la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia '85 unde a obținut Premiul I la secțiunea "Interpretare", potrivit wikipedia.org.
 
S-a impus în muzica românească cu piesele scrise de Adrian Enescu, Doru Căplescu, Marius Țeicu, Florin Ochescu, Virgil Popescu, Dani Constantin, Cătălin Târcolea, George Grigoriu, Dumitru Lupu, Gheorghe E. Marian, s.a. Piese precum "Nu-mi pare rău" (1985, Marius Țeicu), "Cred în tine" (1988, Adrian Enescu), "Noi am ales" (1988, Adrian Enescu), "Miracol infinit"(1989, Doru Căplescu) , "Dansul" (1989, Doru Căplescu), "Lumea mea" (1995, Florin Ochescu) sunt doar câteva dintre succesele care au făcut-o un nume de referință în muzica pop românească.
 
În 1995 a obținut la Festivalul „Cerbul de Aur”, Premiul I la Secțiunea "Videoclip" și Premiul III la Secțiunea "Discografie".
 
Începând cu anul 2004, în urma absolvirii unui an de studiu la secțiunea "Jazz" din cadrul Conservatorului Ciprian Porumbescu din București, la clasa profesorului Mircea Tiberian, Silvia Dumitrescu se dedică acestui gen muzical. Împreună cu soțul său, muzicianul Florin Ochescu, a abordat și genul blues, alăturându-se trupei acestuia, cu care susține în mod frecvent concerte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii