Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii au răspuns sondajului ZIUA de Constanţa „Aceleaşi minciuni colorate. Vă mulţumesc, dragi parlamentari!“

ro

20 Mar, 2017 00:00 11729 Marime text
La începutul săptămânii trecute, în contextul unei intervenţii televizate a ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, prin care anunţa că militarii vor beneficia de cea mai mare creştere salarială în perioada următoare, cotidianul ZIUA de Constanţa lansa sondajul de opinie cu întrebarea: „Credeţi că îşi va respecta Guvernul promisiunea privind majorarea salariilor militarilor care fac parte din Corpul SGP?“
 
La sondaj au participat aproape 1.400 de persoane, dintre care peste 84% au răspuns că nu au încredere în această promisiune, restul de 16% declarându-se încrezătoare în cele spuse de oficialul guvernamental.
 
Sondajul s-a încheiat pe 19 martie. La sondajul nostru au existat şi foarte, foarte multe comentarii. Dintre acestea, le-am selectat pe cele mai relevante.
 
Bărbuceanu Alexandru Oficial: „În MApN, pentru SGP nu se aplică HG 1/2017 privind minimul pe economie la care se aplică sporurile“.
Constantin Paraschiv: „Ne facem speranţe degeaba!“
Costel-Stelu Arseni: „Fireşte! O lupă din bazar, o coală A3 în loc de fluturaş... şi gata mărirea!“
Bogdan Damian: „Armata e formată din ofițeri, dacă nu știați. Restul nu există“.
Ciprian Dima: „Nu mai cred nimic, ce să mai, dacă o vor ţine tot aşa cu desconsiderarea noastră ca SGP, mulţi dintre noi vor părăsi armata pentru Ministerul de Interne“.
Adrian Bertia: „Din păcate, armata rămâne fără oameni, salarii mici, pretenţii mari, prostie multă, diferenţe foarte mari între toate categoriile de personal... la MAN de ce nu se pot transforma caporalii în subofiţeri, aşa cum s-au transformat la MAI? Ar fi mai simplu, ar exista numai subofiţeri şi ofiţeri“.
Andrei Florea: „Nu cred că vor mări, am 25 de ani vechime şi nu am văzut nimic clar nici în statutul SGP, nici salarial, aşa că trebuie lucrat la mai-marii noştri, de ei nu suntem susţinuţi şi ajutaţi“.
Vali Banut: „Am primit o mare glorie, ca de fiecare dată“.
Dan Barbu: „Aceleaşi minciuni colorate, vă mulţumesc, dragi parlamentari!“
Anda Tudor: „Nuuuu cred, decât pentru ei se luptă pentru mărire. Cei mici vor rămâne mici“.
Fidelio Mirel Cruciat: „Eu cred ca până la urmă or să fie obligaţi să o aplice corect, nu cerem nimic în plus, ci doar să o pună în aplicare corect!“
Valii Rusu: „Mărire pe naiba ... nu știu câți știți că SGP-ii iau un fel de ajutor la salar (indemnizație de la stat) pentru a ajunge la minimul pe economie. Statul dă un ajutor ca la cei fără loc de muncă sau cei cu handicap. Salariul sau solda, cum îi spune, pleacă“.
Mutu Marian: „Nu mai credem nimic până nu vedem concret. Până acum, aceşti mincinoşi de la guvern continuă să-şi bată joc de noi şi de poliţişti“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii